Lauren Kate

Lauren Kate is een auteur waar we nog veel van gaan horen. Het eerste boek in de serie over gevallen engelen komt binnenkort uit: Fallen, een verhaal over de onmogelijke, eeuwige liefde tussen Luce en Daniël. Het is een moderne Romeo & Julia met een vleugje chicklit en fantasie. Er zijn zelfs al geruchten dat niemand minder dan Disney de boeken gaat verfilmen, en als ik hoor welke acteurs ze daarvoor in gedachten heeft, kan ik niet wachten!

Chicklit.nl: Hoe kwam je op het idee voor een onmogelijke, eeuwige liefde?
Lauren Kate: Het begon wanneer het in Genesis een keer over een groep engelen ging die uit de hemel waren verstoten, omdat ze gek waren op sterfelijke vrouwen. Ik begon me af te vragen hoe het zou zijn om als normaal meisje de prooi te zijn van een engel. En al de spanning en de uitdagingen die daar natuurlijkerwijs uit zouden komen. Voor iemand als ik, die al haar hele leven liefdesverhalen schrijft, leek de invalshoek van een engel voor mij de perfecte manier om hogerop te komen en een echt GROOT liefdesverhaal te vertellen, een die vragen over vertrouwen, verraad en de vooroordelen over goed en slecht zou behandelen.

Chicklit.nl: Luce wordt iedere zeventien jaar opnieuw gereïncarneerd. Geloof je zelf in reïncarnatie?
Lauren Kate:
Ik had een keer een hele intensieve déjà vu-ervaring - gênant - terwijl ik een educatieve video over Ierse kastelen aan het kijken was in de tweede klas van de middelbare school. Ze lieten een kasteel zien vanuit het oogpunt van een binnenvallende soldaat. Mijn hart begon harder te kloppen en mijn voorhoofd werd nat van het zweet, en ik wist gewoon dat ik daar al een keer was geweest - en misschien zelfs dood was gegaan. Het idee van reïncarnatie heeft me altijd al gefascineerd en ik vind het leuk om het verder te verkennen in de Fallen-boeken.

Chicklit.nl: Heb je een bepaald doel voor je lezers met deze boekenserie? Wat wil je dat ze voelen of denken tijdens het lezen van Fallen?
Lauren Kate: Wat ik zo ongeveer weet van de wereld heb ik in deze boeken gestopt, van liefde tot verbeeldingskracht en van theologie tot vriendschap, maar ik denk dat iedere lezer zichzelf in ieder boek meeneemt, dus het kan niet aan mij zijn wat een lezer eruit zou moeten halen. Voor sommigen zal de romantiek eruit springen, voor anderen zal de vraag wat goed of slecht het aangrijpendst zijn. Ik hecht veel waarde aan het idee dat auteurs en lezers elkaar halverwege ieder boek moeten ontmoeten.

Chicklit.nl: Als Fallen wordt verfilmd, welke acteurs heb je in gedachten voor Luce en Daniël?
Lauren Kate: Daniël is voor mij de moeilijkste om te bedenken. Natuurlijk hou ik van Robert Pattinson, maar ik denk niet dat hij Daniël zou moeten spelen. Daniël moet een onbekende acteur zijn! Voor Luce… ik hou van Emma Stone. Ik vind haar briljant. En voor Cam… Ik ben een grote fan van Ed Westwick.

Chicklit.nl: Zijn er mensen in je omgeving die zichzelf herkennen in een van de personages?
Lauren Kate: Luce''s uiterlijke kenmerken zijn gebaseerd op mijn oudste, beste vriendin - het donkere golvende haar, hazelkleurige ogen, kleine tanden. Toen ik haar voor het eerst begon te beschrijven, pakte ik wat persoonlijke kenmerken van deze vriendin, maar terwijl ik verder ging met haar verhaal, kreeg Luce steeds meer haar eigen identiteit. Luce en ik delen ook wat kenmerken - zoals haar koppigheid en de neiging om me mee te laten slepen door romantiek. Maar als ik zou moeten zeggen op welk personage ik het meest lijk (ook al is dit moeilijk voor te stellen), dan zou ik een vreemde combinatie kunnen zijn van Arriane en Penn. En Cam - wanneer Cam charmant is, niet demonisch - is losjes gebaseerd op mijn man!

Chicklit.nl: Wat is je favoriete scène in Fallen en wie is je favoriete personage?
Lauren Kate: Ik vond het geweldig om de scène te schrijven waarin Daniël Luce alles over hun vorige levens samen vertelt, omdat dat echt het hart is van hun liefdesverhaal. Mijn favoriete personage om te creëren is Arriane, omdat ik denk dat zij iets luchtigs toevoegt aan een soms zwaar verhaal.

Chicklit.nl: Wat vinden je vrienden en je familie van dit liefdesverhaal?
Lauren Kate: Mijn man is een oneindige steun tijdens het schrijven. Hij is zelf een dichter, en heeft een PhD-graad in Engelse literatuur, dus hij helpt me door literair naslagwerk uit te zoeken. Mijn familie en vrienden vinden het geweldig om in mijn boeken een verwijzing naar het echte leven te vinden die alleen zij herkennen. Ze bellen me en zeggen: ‘Gaat dat echt over mij, op bladzijde 262, wanneer je schrijft over de angst voor cactussen?’

Chicklit.nl: Heeft Fallen een soundtrack? Welk nummer had je op repeat staan tijdens het schrijven?
Lauren Kate: De laatste tijd luister ik herhaaldelijk naar het nummer You Look So Young van de Jayhawks. Ik vind het ook heel leuk om suggesties van lezers te ontvangen voor een afspeellijst.

Chicklit.nl: Door welk boek begon je van lezen te houden? En wanneer begon je zelf met schrijven?
Lauren Kate: Dankzij de boeken van Roald Dahl ontstond mijn liefde voor lezen. Toen mijn broer en ik nog kinderen waren, las mijn vader de boeken altijd aan ons voor voordat we gingen slapen. Matilda was altijd mijn favoriet, maar ik was net zo gek op De reuzenperzik, De GVR en De heksen. Ik schrijf al zolang ik me kan herinneren - gedichten, liedjes en verhalen. Maar fictie werd pas echt serieus voor mij, toen ik op de middelbare school zat en begon met cursussen creatief schrijven.

Chicklit.nl: Wat is volgens jou de must-read van 2010?
Lauren Kate: The Replacement van Brenna Yovanoff is een van de beste boeken die ik in een lange tijd heb gelezen. Het is een duister speculatief verhaal over een jongen die na de geboorte werd omgeruild met iets, en het nam me mee op de meest onverwachte reis. Het boek komt in september uit in Amerika, en hopelijk snel daarna in alle andere landen.

Chicklit.nl: Er komen vier delen van deze boekenserie. Wat kunnen we van de volgende drie delen verwachten?
Lauren Kate: Torment gaat verder waar Fallen is gebleven. Het boek neemt Luce mee naar een nieuwe omgeving en stelt haar voor aan een complete nieuwe cast. Het is voor haar mogelijk om een glimp op te vangen van haar vorige levens, wat veel vragen oproept over haar relatie met Daniël. Passion, dat ik nu aan het schrijven ben, is de voorgaande geschiedenis van de vorige twee boeken. Het boek verkent Luce en Daniëls verleden en beslaat vele duizenden jaren in tijd. Het is een vreemd, vreemd boek! Rapture, het vierde boek, zal alles aan elkaar knopen.

Chicklit.nl: Het genre fantasy heeft de wereld de laatste paar jaar veroverd en nu lijkt het erop dat gevallen engelen de nieuwe vampiers zijn. Wat vind je daarvan, als fantasy auteur?
Lauren Kate: De meesten groeien op met het idee van een soort mythologie rond engelen - of het nu uit religie voortkomt of vanuit een culturele context. We hebben een idee van hoe ze eruit zouden moeten zien (perfecte kenmerken, pluizige witte vleugels), hoe ze zich zouden moeten gedragen (een bijna perfect voorkomen), en wat ze zouden moeten doen (bijbels: ze zijn de boodschappers van God, cultureel: het idee van de beschermende engel). Voor lezers is er een bijna ingebouwd idee over engelen - wat geweldig is omdat het gemakkelijk is en toegankelijk. Voor auteurs is er zo veel ruimte om af te wijken van deze bestaande verwachtingen, oude verhalen te herschrijven, en het stereotype te doorbreken.

Chicklit.nl: Wat is je favoriete plek om te schrijven? Waar kom je samen met de personages?
Lauren Kate: Ik schrijf thuis, in mijn kantoor, dat een mooi uitzicht op de canyon van Los Angeles heeft. Ik spendeer veel tijd met naar buiten kijken en met het bedenken van dialogen, en raak geïnspireerd door het uitzicht.

Chicklit.nl: Uiteindelijk: Team Daniël of Team Cam?
Lauren Kate: My lips are sealed...

Fallen

 • Auteur:

  Lauren Kate
 • Verschenen:

  3 september 2010
 • Uitgave:

  ISBN 9789047512578
  Uitgever Van Goor
  300 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Fallen
 • Ondertitel:

  Een eeuwige onmogelijke liefde
 • Uitgever:

  Van Goor
 • Genres:

  Fantasy & SciFi, Young Adult
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (66 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniel Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden… ook al betekent het haar dood.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geweldige realistische boekentaarten

 • 12 goede lange thriller boekenseries

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen