Sasha Wagstaff

Het nieuwste boek van Sasha Wagstaff - Heerlijk vals! - is net in Nederland verschenen. Een venijnig boek om van te smullen. Chicklit.nl kreeg de kans wat vragen aan Sasha te stellen. Nieuwsgierig als we zijn, wilden we graag weten wie er achter een vals boek als dit zit, hoe haar leven eruit ziet en of we snel een nieuw verhaal kunnen verwachten...

Chicklit.nl: Hoe zou je een dag uit het leven van Sasha Wagstaff beschrijven?

Sasha: Zomaar een dag uit het leven van Sasha Wagstaff is mijn twee jaar oude dochter naar de crèche brengen, daarna achter mijn laptop gaan zitten en vervolgens in mijn schrijfmodus komen. Dit gebeurt drie keer in de week en het is een gekmakende race bestaande uit ontbijt, tandenpoetsen en aankleden voor ik de deur uit storm, om vervolgens weer naar huis te gaan waar het een en al rust is. Ik heb alle hoofdstukken al in kaart gebracht met mijn uitgever, dus het is een kwestie van hard werken (en veel plezier!) om mijn volgende boek af te krijgen.

Chicklit.nl: Hoe raak je geïnspireerd?
Sasha: Inspiratie kan overal vandaan komen, maar meestal is het iets wat ik gelezen heb of gezien heb in een film. Bijvoorbeeld een interview in een tijdschrift over iemand met een glamour baan of een familie die totaal niet functioneert. Het kan ook een persoon uit een film zijn die opeens iets losmaakt bij me waar ik over wil schrijven. Bij het boek Hij is van mij! kon ik mezelf verdrinken in mijn liefde voor bruiloften. Voor mijn derde boek, Heaven Scent, ben ik een paar uur bezig geweest met research naar een van mijn favoriete dingen: parfum.

Chicklit.nl: Zijn je boeken gebaseerd op waargebeurde verhalen?
Sasha: In de meeste gevallen – nee! Ik wou dat mijn leven zo glamorous was als die van mijn personages! Helaas, zo is het nou eenmaal niet. Er zouden wel eens kleine elementen in mijn boeken kunnen zitten die te maken hebben met iemand die ik ken, of situaties die mij bekend voorkomen, maar dat is het ook wel.

Chicklit.nl: Heb je ooit over een personage geschreven dat veel van jou wegheeft?
Sasha: Zeker niet expres! Maar misschien dat Darcy uit Heerlijk vals! wel een beetje op mij lijkt. Ik was ook altijd erg ambitieus en gericht op mijn werk bij mijn oude baan. Ik hoop maar dat ik wel een leuker persoon ben dan dat Darcy is, in ieder geval in het begin van het boek! Ik voel me ook wel verwant met Iris uit hetzelfde boek. Een droom hebben die perse vervuld moet worden. Dat is hoe ik me altijd gevoeld heb over schrijven.

Chicklit.nl: Wat is het leukste aan een echte schrijfster zijn?
Sasha: Het allerleukste is verhalen kunnen bedenken en daarvoor betaald worden. Het is zo leuk om een hele cast aan personages te bedenken en zelf te mogen kiezen hoe ze zich gedragen (heel vaak lekker slecht!). Ik kan mezelf helemaal verliezen in mooie locaties en alle foute dingen waar mijn personages mee aankomen. Het is geweldig om daar mijn dagen aan te besteden.

Chicklit.nl: Is je leven erg veranderd nu je een succesvolle schrijfster bent?
Sasha: Ja, ik denk van wel aangezien ik nu fulltime schrijf en sommige dagen echt wijd aan het schrijven. Omdat ik alleen kan schrijven als mijn dochter naar de crèche is, moet ik erg gefocust zijn en veel discipline opbrengen om me aan mijn schema te houden en zoveel mogelijk gedaan te krijgen. En eens in de zoveel tijd ga ik naar Londen om heerlijk te lunchen met mijn agent of uitgever of voor filmsessies die me eraan herinneren dat deze baan ook zo zijn glamorouze momenten heeft!

Chicklit.nl: Heerlijk vals! gaat over wraak. Ben je zelf ook wraakzuchtig?
Sasha: Nee, helemaal niet. Gelukkig ben ik ook nooit in een situatie geweest waarin ik het nodig vond om wraak te nemen op iemand. Ik geloof ook in Karma, dus ik zal ook wel geneigd zijn om het nooit zover te laten komen.

Chicklit.nl: Er zit ook veel muziek in het boek. Heb je zelf iets met muziek?
Sasha: Ik hou van muziek – altijd al gedaan. Ik ben echt zo’n meisje dat door de kamer danst. Ik hou van muziek waar je op kan dansen, maar ook van het meer serieuze soort, betekenisvolle muziek. Dat is ook het fijne. Dat er altijd wel iets is wat bij je stemming past. Soms werk ik met muziek aan - tenzij ik me echt op een serieuze scene aan het concentreren ben - maar wanneer de neiging om mee te zingen te groot wordt, zet ik het uit en ga ik weer snel aan het werk.

Chicklit.nl: Heb je een tip voor mensen die graag schrijver willen worden?
Sasha: Mijn grootste advies is waarschijnlijk nogal logisch: begin met schrijven. Ik ontmoet heel veel mensen die zeggen graag een boek te willen schrijven maar daarvoor geen tijd kunnen vrij maken. Als je echt gepassioneerd over iets bent, vind je er denk ik altijd wel tijd voor, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Toen ik nog bij de bank werkte schreef ik in de trein, ‘s avonds en in de weekenden. Ik denk dat mensen die graag schrijver willen worden enthousiast zouden moeten zijn over hun verhaal en zichzelf een doel zouden moeten stellen om het geschreven te krijgen. En vanaf dan gewoon doorgaan tot het klaar is!

Chicklit.nl: Ben je al begonnen aan een nieuw boek? En kan je alvast een tipje van de sluier lichten?
Sasha: Mijn nieuwe boek is klaar in de zomer en heet Heaven Scent. Het gaat over een rijke, glamorouze Franse familie – de Ducasse’s – die een groot parfumbedrijf bezit. Een jong Engels meisje – Cat Hayes – trouwt met iemand van de familie, zonder door te hebben wie hij is. Wanneer hij dood gaat door een ski-ongeluk, zit ze opeens vast aan een rouwende familie en hun onderuitgaande parfum-bedrijf. Cat wordt verwelkomd met vijandigheid en wantrouwen, vooral door de neef van haar dode man en er vliegen nogal wat vonken vanaf. Het is een erg romantisch verhaal, wat zich afspeelt rond sensuele parfums en het prachtige Franse platteland... Het was absoluut heerlijk dit boek te schrijven. Ik ben nu ook bezig aan mijn vierde boek wat zich afspeelt in Sorrento, Italië en wat gaat over een sexy Italiaanse kok, een Engelse kookboekenschrijfster en een oude familievloek die de kop op steekt en voor veel chaos zorgt…

Heerlijk vals!

 • Auteur:

  Sasha Wagstaff
 • Verschenen:

  20 februari 2011
 • Uitgave:

  ISBN 9789022558553
  Uitgever Boekerij
  432 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Wicked Games
 • Ondertitel:

  in voor- en tegenspoed
 • Uitgever:

  Boekerij
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na vijfentwintig jaar en een succesvolle carrière in LA keert de charmante en dynamische miljonair Judd Harrington met zijn gezin terug naar Engeland. Hij neemt zijn intrek in Brockett Hall, het verloren gewaande landgoed van de familie Maguire, met slechts één doel voor ogen: wraak nemen op zijn levenslange aartsvijand Lochlin Maguire. Lochlins dochter Iris, diens oogappel, is gevallen voor de charmes van de knappe autocoureur en playboy Ace Harrington, Judds zoon. De wraakzuchtige vader heeft zijn zoon opgedragen Iris te dumpen zodra ze echt verliefd wordt. Maar ze hebben geen rekening gehouden met de onvoorspelbare wegen van het hart…

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • De redding

Nieuwste artikelen

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

 • 16x de leukste musical films

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

 • De première datum van PLL is bekend!

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

Zoek in artikelen