Sherry Argov

Foto: © Jeff Hyman

Sherry Argov is auteur van de bestseller De ideale vrouw is een bitch!, waarin ze uitlegt waarom mannen op sterke vrouwen vallen. Sherry Argov schrijft regelmatig over relaties in Esquire, Cosmopolitan en Playboy. Sinds een paar weken is haar nieuwste boek Waarom mannen een bitch trouwen! - die in de Verenigde Staten wekenlang op de New York Times-bestsellerlijst stond - ook in Nederland verkrijgbaar.

Chicklit.nl: Zou je ons iets meer over jezelf kunnen vertellen? Wie is Sherry Argov?

Sherry: Ik ben als journalist afgestudeerd aan de Annenberg School of Communication. Ik heb gewerkt als journalist en komedie schrijfster. Ik ben een relaxed type, maar mensen omschrijven me ook als een vechter. Als ik echt iets wil dan blijf ik door gaan tot ik het heb. Dit heeft me erg geholpen om succesvol te worden.

Chicklit.nl: Wat vind je het leukste aan het schrijverschap?
Sherry: Het leukste vind ik de connectie met de vrouwen die mijn werk lezen, de interessante mensen die ik over de hele wereld leer kennen en ik word het vrolijkst als ik zie hoe mensen reageren op wat ik schrijf. Je wilt je lezers bereiken op een emotioneel niveau en niet op het mentale niveau. Dan zullen ze altijd blijven herinneren wat je schreef.

Chicklit.nl: Hoe lang doe je erover om een boek te schrijven?
Sherry: Dat hangt ervan af hoe lang het boek wordt, maar zonder onderbrekingen doe ik er ongeveer een jaar over. Ik vind dat de boeken beter zijn, wanneer ik er twee tot drie jaar over doe, omdat ik dan meer leuke details kan toevoegen.

Chicklit.nl: In je vorige boek De ideale vrouw is een bitch! onthul je waarom mannen vallen op sterke vrouwen die voor zichzelf opkomen. Is je nieuwe boek Waarom mannen een bitch trouwen! het vervolg op dat boek?
Sherry: Ik zie het als een voortzetting van het eerste boek en het gaat dieper. Het richt zich niet alleen op de aantrekkelijkheid en de vonk, maar ook op de lange termijn van een relatie. Eigenlijk is de grote vraag; Waardoor ziet een man een vrouw als iemand waarmee hij samen zal zijn in de toekomst? Of voor altijd? Wat zijn die kenmerken? Ik denk dat de media slechte informatie geeft aan vrouwen. Wat een man wil voor een week, is niet hetzelfde als gehecht zijn aan een vrouw voor altijd.

Chicklit.nl: Dus als we alle 75 bitch-principes opvolgen, zullen we trouwen?
Sherry: Vrouwen laten veel wanhoop zien als het gaat om trouwen, waardoor een man haar soms niet ziet staan als zijn potentiële vrouw. Iedereen zal ooit trouwen, je moet alleen niet te kieskeurig zijn en dan zal er een man zijn die met je wil trouwen.
De vraag die vrouwen zichzelf stellen is: "Zal ik trouwen met iemand die me gelukkig maakt?" En in de tussentijd: "Welke veranderingen kan ik maken in mijn leven, zodat ik niet afhankelijk van iemand anders ben?" Ik denk dat vrouwen te veel focussen op goedkeuring van buitenaf. Als een vrouw met iemand wil trouwen - maakt niet uit met wie - gewoon om getrouwd te zijn, zal hij niet speciaal zijn. Mannen willen voelen dat een vrouw nooit aan trouwen heeft gedacht, maar doordat hij zo geweldig is ze toch aan trouwen ging denken.

Chicklit.nl: Welk bitch-principe vind jij het meest belangrijk om te onthouden?
Sherry: Dat zijn er veel. In het algemeen blijkt dat hoe onafhankelijker je bent als vrouw, hoe meer opties je hebt om een beter leven te leven.

Chicklit.nl: Je hebt veel mannen geïnterviewd voor dit boek. Waar heb je al die mannen gevonden en hoe heb je het voor elkaar gekregen om ze over dit onderwerp te laten praten?
Sherry: Ik vraag veel van mijn mannelijke vrienden, die na het interview zorgen dat ik hun vrienden kan interviewen. Alle mannen die ik ken staan het toe dat ik ze interview, mijn accountant, mijn advocaat, mijn buurman - niemand komt weg zonder een interview. Soms schrijf ik in restaurants of op openbare plekken waarvan ik weet dat daar veel mannen komen en natuurlijk neem ik mijn laptop mee. Mannen willen slim en belangrijk overkomen. Als ik hen om advies vraag voelen ze zich erg belangrijk. Dus het is erg makkelijk om de mannen zichzelf open te laten stellen.

Chicklit.nl: Waarom ben je dit soort boeken gaan schrijven?
Sherry: Ik ben altijd al onafhankelijk geweest en voelde dat dit in mijn voordeel werkte ten opzichte van vrouwen die afhankelijk waren van een man. Ik ben de boeken gaan schrijven om vrouwen te helpen en omdat mannen niet altijd de waarheid vertellen aan vrouwen over deze onderwerpen.

Chicklit.nl: Je doet ook telefonische consulten. Zijn er veel mensen die hier gebruik van maken?
Sherry: Er zijn veel vrouwen die telefonische consultaties willen, maar ik heb er helaas niet zoveel tijd voor als ik zou willen. Ik doe er een paar per week en wijs veel mensen door naar mijn vertrouwenspersoon. Ik heb er gewoon geen tijd voor om er meer te doen.

Chicklit.nl: Wat is het grappigste wat je ooit hebt meegemaakt tijdens een telefonisch consult?
Sherry: Het grappigste vind ik dat psychiaters en therapeuten bij mij komen voor hulp. Een vrouwelijke psychiater vertelde me verhalen over wat ze deed met een andere psychiater om hem te "bekeren" van homo naar hetero.

Waarom mannen een bitch trouwen!

 • Auteur:

  Sherry Argov
 • Verschenen:

  1 mei 2010
 • Uitgave:

  ISBN 9789058315397
  Uitgever Sirene
  196 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Why Men Marry Bitches
 • Ondertitel:

  Stop met lief en aardig zijn en vind de ware
 • Uitgever:

  Sirene
 • Genre:

  Non-fictie
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Waarom zijn alle leuke mannen altijd bezet? En zijn ze ook nog eens getrouwd met een zelfverzekerde en zelfbewuste vrouw? In Waarom mannen een bitch trouwen! laat Sherry Argov zien waarom een bitch -- lees: een assertieve, onafhankelijke vrouw -- veel aantrekkelijker is om mee te trouwen dan een vrouw die altijd maar ja en amen zegt.
  Net als in het succesvolle De ideale vrouw is een bitch! laat Sherry Argov in haar nieuwe boek stap voor stap zien hoe je je anders moet opstellen in relaties met mannen. Leer hoe je zijn hart kunt veroveren en zo de liefde en het respect van hem krijgt die je verdient.

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Boerenkool

Nieuwste artikelen

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

 • De première datum van PLL is bekend!

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen