Pippa Wright

Ze werkte jaren bij een uitgeverij in Londen, tot ze zelf aan het schrijven sloeg: Pippa Wright! Het resultaat mag er zijn. Debuut Lizzy gaat los is een verrassend scherp en onweerstaanbaar boek, waarin Lizzy - control freak pur sang - eindelijk eens de touwtjes uit handen geeft en er helemaal voor gaat. Of Pippa zelf ook zo georganiseerd is en of ze iets heeft gehad aan haar ervaring met uitgeverijen - bij het publiceren van haar eigen boek - wilden wij maar al te graag weten...

Chicklit.nl: Kan je Lizzy gaat los in een paar woorden omschrijven?
Pippa:
Een extreem georganiseerde vrouw leert dat losgaan heel erg leuk kan zijn.

Chicklit.nl: Sommige delen van het boek lijken een soort aanklacht tegen de standaard chicklit. Heb je er teveel van gelezen?
Pippa
: Nee! Ik hou van chicklit en ik lees het erg veel. Ik dacht alleen dat het leuk zou zijn om met het genre te spelen door een vrouw in een romantisch boek te zetten die niet typisch chicklit is. Lizzy is cynisch en slim en een echte control freak; ze denkt dat dat haar immuun kan maken voor romantiek. Gelukkig doet dat het niet.

Chicklit.nl: Lijkt Lizzy – of een van de andere personages - een beetje op jou?
Pippa:
Ik zou heel graag Lizzy’s beste vriendin Lulu willen zijn, omdat zij de uitbundige losbol is, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik meer een gevoelige Lizzy ben. Als tiener vond ik het echt een kwelling dat ik niet zo gek en zorgeloos was – het is zo ontzettend niet cool om alles op orde te hebben – maar nu ben ik juist blij dat dat is wie ik ben!

Chicklit.nl: Geloof je in ware liefde?
Pippa:
Ik geloof niet in De Ware, want wat nou als jouw Ware gaat trouwen met iemand anders, of overreden wordt door een bus op zijn vijftiende, of in Papua-Nieuw-Guinea woont en jullie paden elkaar nooit zullen kruisen? Maar ik geloof wel dat er altijd ergens iemand is voor iedereen (en soms zijn dat misschien maar een paar iemanden).

Chicklit.nl: Zou jij ooit iemands nep vriendin kunnen zijn, omdat dat moet van je werk?
Pippa:
Gelukkig ben ik nu mijn eigen baas, dus ik weet vrijwel zeker dat ik mezelf niet iemands nep vriendin zou laten zijn. Hoewel, als ik er zo over nadenk, zou het niet een geweldige publiciteitsstunt zijn voor het boek? Misschien moet ik het toch maar wel doen – is Jake Gyllenhaal niet nog single?

Chicklit.nl: Je hebt zestien jaar in de wereld van de uitgeverijen gewerkt. Wilde je vanaf het begin zelf al schrijven?
Pippa:
Ik denk dat ik in die wereld gestapt ben in plaats van dat ik een schrijver werd. Ik had altijd het idee dat schrijvers een soort buitenaardsachtige geniale wezens waren; dat schrijven iets was dat jou koos in plaats van dat jij het kiest als iets om te doen. Het heeft me jaren gekost om te realiseren dat de meeste schrijvers hele gewone mensen zijn die ooit een keer zijn gaan zitten en een boek hebben geschreven. Toen ik dat eenmaal besefte begon ik het schrijven te zien als iets wat ik zelf ook wel zou kunnen doen.

Chicklit.nl: Is Randy gebaseerd op een echt bestaande celebrity?
Pippa:
Hij is niet gebaseerd op een werkelijk bestaand iemand – al denkt iedereen dat hij Russell Brand is! Ik heb met veel beroemde mensen gewerkt en ik heb het altijd fascinerend gevonden om te zien hoeveel mensen er achter de schermen betrokken zijn. Rondrennend en proberend de verwende beroemdheid maar vrolijk te houden, terwijl hij of zij meestal niet eens ziet wat er allemaal gedaan wordt, en geen besef heeft van het effect wat hun gedrag heeft op anderen. Ik denk dat dat celebrity circus uiteindelijk in het boek is beland – Lizzy als een van die mensen achter de schermen die per ongeluk in de schijnwerpers terecht komt.

Chicklit.nl: Heeft het je geholpen dat je bekend was met het hele proces van het uitgeven van een boek?
Pippa:
Het helpt zeker om het proces te begrijpen – dingen zoals weten hoe lang het duurt voor een boek eindelijk gepubliceerd is (ongeveer een jaar vanaf dat je klaar bent met schrijven tot het werkelijke publiceren) en hoe je een goed gedragende auteur bent (geen driftbuiten, onthouden dat je dankjewel moet zeggen). Maar hoeveel ervaring je ook hebt met uitgeven, het is net zo eng, spannend en vreemd als voor elke nieuwe schrijver.

Chicklit.nl: Kunnen we meer boeken over Lizzy Harrison verwachten?
Pippa
: Ik dacht eerst dat ik niet verder zou schrijven over Lizzy Harrison, omdat ik blij ben met de manier waarop ze eindigt als het boek is afgelopen. De laatste tijd blijf ik alleen maar denken aan hoe Lizzy, de ultieme control freak, zou reageren op een uitdaging als het plannen van haar eigen bruiloft. Misschien ligt daar dus toch nog potentieel voor een vervolg. Ook omdat ik denk dat Lulu een prachtig misdragend bruidsmeisje zou zijn.

Lizzy gaat los

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lizzy Harrison heeft geen vriend en ook geen kat. Daar heeft ze allemaal geen tijd voor met haar drukke pr-baan en haar volle agenda. Volgens haar beste vriendin Lulu moet Lizzy nodig eens uit haar dak. Wanneer ze door haar baas in de armen van de ruige internationale megaster Randy Jones wordt gedreven, ontwaakt er een vlammetje in Lizzy’s hart. En het besef dat je niet alles in het leven tot in de puntjes kunt regelen. Sex-on-legs Randy blijkt onverbeterlijk en Lizzy’s romantische taak om hem uit de problemen te houden wordt bijna onmogelijk. De roddelbladen zitten haar op de hielen. Waar is Lizzy’s redder in de nood?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen