Jill Kargman

Daar gaat de bruid! Een fictief levensverhaal over het leven, de liefde en het werken als kunstenaarsmuze. De mooie Eden Clyde ontdekt hoe het is om de liefde in te ruilen voor roem, merkt dat niets is wat het lijkt en leert wat echt belangrijk is in het leven. Thema’s als ouder worden, trouw, populariteit, zelfstandigheid en relaties zijn de rode draad in haar leven. Chicklit.nl stelde Jill Kargman, schrijfster van Daar gaat de bruid en het eerder verschenen Momzilla’s, een aantal vragen.

Chicklit.nl: Welk boek lees je zelf op dit moment?
Jill: Ik ben nu Just Kids aan het lezen, de autobiografie van Patti Smith. Heel mooi!

Chicklit.nl: Wie is je favoriete schrijver of schrijfster?
Jill: Dat is zonder meer Woody Allen.

Chicklit.nl: Als je zou moeten kiezen tussen het schrijven van boeken of het schrijven van artikelen voor tijdschriften, wat zou je dan het liefste doen?
Jill: Ik kan niet kiezen, ik wil het allebei blijven doen! Maar als het echt een van beiden moet zijn, dan ga ik voor het schrijven van boeken.

Chicklit.nl: Hoe ziet een normale dag uit jouw leven eruit?
Jill: Enorm druk! Omdat ik drie kinderen heb is mijn huis altijd een grote chaos. Eerst zorg ik dat ze alle drie klaar zijn om naar school te gaan, en dan ga ik aan de slag met schrijven. Daarna haal ik de kinderen weer op en volgt het dagelijkse ritueel van eten, in bad, naar bed en slaapliedjes zingen. Als dat allemaal gedaan is, trakteer ik mezelf op een groot glas wijn!

Chicklit.nl: In je boeken steek je soms de draak met de dames uit de Upper East Side. Is dat lastig voor je, aangezien je daar zelf ook bent opgegroeid?
Jill: Nee, overal waar ik ben geweest, of het nu op school was of op andere plekken waar ik gewoond heb, vond ik het altijd fijn om mezelf onder te dompelen in mijn omgeving maar ook kritisch – en soms zelfs satirisch - te blijven en er commentaar op te leveren.

Chicklit.nl: Wat heeft je geïnspireerd om te schrijven over het leven van Eden en alles wat zij meemaakt?
Jill: Zelf ken ik wat modellen en wat me altijd is opgevallen, is hoeveel hun identiteit afhangt van hun uiterlijk. Normale meiden, zoals ik, zijn min of meer gedwongen om ook op andere aspecten van hun persoonlijkheid terug te kunnen vallen zoals humor of talent. Modellen zijn in hun carrière erg afhankelijk van het ''mooi zijn''. Wat mij interesseerde is of zij later in hun leven, rond de veertig, nog een soort pubertijd meemaken: een onzekere periode waarin ze ontdekken wie ze echt zijn, en misschien zichzelf zelfs wachtend terugvinden bij de telefoon totdat die ene jongen belt. Dat hebben wij na de middelbare school al achter ons gelaten, maar zij waren toen te druk met over de catwalk lopen.

Chicklit.nl: Ouder worden is moeilijk voor Eden, het houdt haar bezig. Hoe ervaar je dat zelf?
Jill: Ik ben nu 36 en dat vind ik prima! Ik heb er geen moeite mee. Natuurlijk ben ik niet zo blij met mijn nieuwe rimpels, maar ik ben veel liever 36 dan bijvoorbeeld 25. Die leeftijd vond ik een stuk ingewikkelder dan nu!

Chicklit.nl: Eden, en andere vrouwen in het boek, gaan uit met jongere mannen. Hoe denk je over de zogenaamde ''cougars''?
Jill: Ik zeg: ga ervoor! Waarom zou het voor mannen prima zijn om achter jongere vrouwen aan te gaan, en andersom niet?

Chicklit.nl: In de epiloog zeg je dat het karakter van Eden veel verschilt met jouw karakter. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen jou en haar?
Jill: Om te beginnen ben ik geen model! Ik heb nooit het uiterlijk gehad om haar leven te leiden, en ik denk dat dat een positieve uitwerking op je karakter heeft. Er zullen best geweldige en komische modellen rondlopen ergens, maar ik heb ze nog niet ontmoet!

Chicklit.nl: Vind je dat dit boek thuishoort in de categorie chicklit?
Jill: Ja, absoluut!

Chicklit.nl: Welke vraag zou je jezelf willen stellen over dit boek, en willen beantwoorden voor onze lezeressen?
Jill: Dan zou ik willen vragen of het boek een goed, Hollywood-waardig einde heeft. En ja, dat is zo! Het is een heel romantisch verhaal en ik hoop van harte dat je tijdens het lezen af en toe vlinders in je buik voelt.

Chicklit.nl: Heb je plannen voor een volgend boek?
Jill: Mijn volgende boek is net verschenen in Amerika. Het is non-fictie: een komische collectie van korte verhalen over mijn leven. Het heet Sometimes I Feel Like A Nut en het is een bestseller in Amerika! Het is te bestellen via internet of te downloaden op je Ipad. Alvast bedankt!

Daar gaat de bruid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nu is de maat vol! Wanneer Eden haar man, een beroemd kunstenaar, met het zoveelste blondje betrapt, verlaat ze hun loft in downtown New York en vertrekt naar de chique Upper East Side. Jarenlang was ze zijn muze en minnares, maar nu kiest ze voor zichzelf.
  Niet lang daarna krijgt ze een spannende relatie met Chase Lydon, telg uit een vooraanstaande familie – en elf jaar jonger dan Eden. Een schandaal! Maar dan, door een toevallige ontmoeting, komt haar jeugdvriend Wes weer in beeld. Wat is er over van hun jeugdliefde?

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Playground

Nieuwste artikelen

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

 • 16x de leukste musical films

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen