Petra Boots

Bekende Nederlanders haten ze soms, maar hebben ze aan de andere kant soms wel hard nodig: paparazzi. In het boek Polderpaparazzi gaat Susan aan de slag als reporter bij het blad Famous. Als nieuweling op de redactie maakt ze kennis met aardige BN-ers, maar ook met competitie op de werkvloer, dreigmails en vooroordelen. Susan zoekt haar weg in haar nieuwe baan, terwijl ze ondertussen ook nog tijd vrij moet zien te maken voor haar vriend en vriendinnen. Een druk en wervelend bestaan! Schrijfster Petra Boots heeft haar ervaringen bij de Telegraaf en weekbladen Privé en Weekend als basis gebruikt voor dit verhaal. Het boek is een combinatie van fictie en werkelijkheid. Chicklit.nl stelde haar een aantal vragen:

Chicklit.nl: Wat heeft je doen besluiten om, naast je andere werkzaamheden, dit boek te schrijven?
Petra: Ik heb altijd gezegd dat ik ooit nog eens een boek zou willen schrijven. Toen ik bij Privé werkte, en later bij De Telegraaf, hingen mensen op feestjes aan mijn lippen om wat juicy details uit de showbizz te horen. Ik dacht, hier moet ik een keer wat mee doen. Maar ja, ik was altijd druk. Toen ik zwanger was van mijn tweede dochtertje had ik wat tijd over en ben ik op een goede dag achter mijn laptop gaan zitten. Ik had geen deadline: ik zag het meer als een hobby dan dat ik van het schrijven van boeken mijn beroep wilde maken. Ik bleek het echter zo leuk te vinden, dat ik soms met mijn dikke buik om vijf uur ’s ochtends achter de computer dook! Lemay was nog geen half jaar oud toen het boek af was.

Chicklit.nl: Heb je zelf wel eens wat tijd over om te lezen, en zo ja wat lees je graag?
Petra
: Ik zou willen dat ik meer tijd had om te lezen. Maar met een eigen bedrijfje, twee kinderen, een hond en niet te vergeten een man ben ik al blij als ik aan de krant en mijn favoriete tijdschriften toekom! Een tijdje heb ik alle spirituele boeken die ik maar te pakken kon krijgen verslonden, ik denk dat je soms zo’n fase in je leven hebt. De boeken van Saskia Noort, Nicci French, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt en Ariane Meijer zijn eveneens favoriet, en vooral Esther Verhoeff vind ik heel goed!

Chicklit.nl: Susan, de hoofdpersoon in het verhaal, heeft moeite met haar geweten: ze moet soms een drempel over om verhalen te schrijven over de aardige BN-ers die ze ontmoet. Is dat voor jou herkenbaar?
Petra:
Gaandeweg kreeg ik er inderdaad steeds meer moeite mee. Toen ik bij weekblad Privé begon, vond ik alles spannend en dacht ik niet teveel na bij de gevolgen van een niet zo leuk stuk over een BN-er. ‘Dat hoort erbij hoor!’ was het credo op de redactie. Totdat je er een keer eentje pisnijdig aan de telefoon krijgt. Dat is beslist geen feestje! Als hoofdredacteur van Weekend stond ik jaren later tegenover Adam Curry en Wouter Bos in de rechtszaal, ook geen pretje. Bovendien raakte ik ervan overtuigd dat de lezer niet meer zit te wachten op een keiharde roddel. Vroeger kwam je als blad weg met een cover over Katja Schuurman die misschien zwanger zou zijn. In deze tijd kan dat niet meer. RTL Boulevard heeft op het moment dat het blad goed en wel in de winkel ligt contact met Katja en halen in het programma je cover onderuit. Weg grote oplage! Het liefst zou ik ooit nog een keer een positief showbizzmagazine maken. Wie weet!

Chicklit.nl: Het verhaal speelt zich voornamelijk af in het jaar 2000. Was het een bewuste keuze om zo ver terug in de tijd te gaan?
Petra:
In het jaar vanaf 2000 maakte ik de leukste, spannendste en gekste dingen mee. Vandaar dat ik dat graag wilde delen met de lezer. Het plan is/was om een vervolg op Polderpaparazzi te schrijven, maar er is van alles tussen gekomen…

Chicklit.nl: Wout, de vriend van hoofdpersoon Susan, lijkt zich te schamen voor haar nieuwe baan bij Famous. Ze krijgt te maken met allerlei vooroordelen. Heb je daar zelf wel eens iets van gemerkt?
Petra:
Het gekke is dat mensen die werken bij een roddelblad vooral door andere media als rioolratten bestempeld worden, maar wanneer iemand met een mobieltje een genante foto van een BN-er maakt en die vervolgens doorstuurt naar Boulevard of Shownieuws is hij of zij stoer. Ik heb me er nooit echt voor geschaamd. Er zijn andere bladen die veel verder gaan. Er is wel ergens een grens. Maar, zoals ik al zei, vrienden en familie hingen die jaren op feestjes aan mijn lippen!

Chicklit.nl: Zijn er plannen voor een volgend boek, en als dat zo is, wordt dat dan een vervolg op Polderpaparazzi?
Petra:
Mijn volgende boek is bijna af. Het kwam na Polderpaparazzi toevallig op mijn pad en het leek me een enorme uitdaging. Het verhaal berust voor het grootste deel op waarheid. In 2006 werd een Nederlandse vrouw onterecht beschuldigd van een bloedige moord. Haar vriend, de echte dader, heeft haar erin geluisd. Ze heeft een jaar in de gevangenis gezeten. Haar zoontje van zes bleef alleen achter. Het is een verhaal met een lach en een traan. Heftige emoties afgewisseld met humor en herkenbare dingen van alledag.

Chicklit.nl: Hoe ziet een dag uit jouw leven eruit?
Petra:
Meestal sta ik om vijf uur op en schrijf ik twee uur aan het moordboek. Dan begint het circus thuis te draaien en is het even heel druk! De kleine van twee gaat drie dagen per week naar de crèche of naar oma. Ik prop mijn andere werkzaamheden dus in drie dagen en soms in de avonden. Vijftien uur per week werk ik als communicatiemanager in het leukste winkelcentrum van Nederland: Hilvertshof. Daarnaast maak ik redactionele folders voor de detailhandel. Best veel eigenlijk, nu ik er zo over nadenk!

Chicklit.nl: Heb je reacties gekregen van bekende Nederlanders die in het verhaal voorkomen?
Petra:
Een paar, van Jan Smit en Connie Breukhoven. Gelukkig positief!

Chicklit.nl: Als je Susan een tip mocht geven om haar nieuwe leventje als reporter bij Famous wat gemakkelijker te maken, wat zou dat advies dan zijn?
Petra:
Maak je niet druk om wat een ander van je zegt of vindt. Uiteraard moet je wel respect hebben voor ieder mens, maar dat hoef je niet per se terug te verwachten!

Polderpaparazzi

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het zal je maar gebeuren. Zo draai je nog een saai marketingrapportje uit, een dag later sta je oog in oog met Connie Breukhoven die zich tot op haar sexy roze string voor je uitkleedt. Een meisjesdroom? Ja, maar wel één die uitkomt! Susan van der Meer krijgt van het ene op het andere moment de unieke kans om sterreporter te worden bij één van de grootste roddelbladen van Nederland. Een kans die ze uiteraard met beide handen aangrijpt. Tot wanhoop van haar vriend Wout, die helemaal niets met het wereldje op heeft, dompelt ze zich volledig onder in de wondere wereld van de sterren. Op slinkse wijze wordt Susan op de eerste de beste dag al een grote primeur afhandig gemaakt. Dan ontvangt ze anonieme dreigmailtjes. Heeft ze op de verkeerde tenen gestaan? Hoever zal de afzender gaan en wat is de rol van Wout, die ze inmiddels de deur heeft gewezen?

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Bodyguard 2 - Losgeld

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen