Mariëlle Bovenkamp

Chicklits van uitgeverij Zomer & Keuning zijn romantisch, charmant en vol humor! Eigentijdse boeken voor jonge vrouwen over jonge vrouwen. Marielle Bovenkamp is één van de nieuwste aanwinsten in de succesvolle reeks. Eerder dit jaar schreef zij het boek Holiday Blues en in november verschijnt haar tweede boek Dubbel verliefd. Tijd om haar het hemd van het lijf te vragen...

Chicklit.nl:
Hoe ziet een normale dag uit het leven van Marielle Bovenkamp eruit?
Marielle: Het draait voornamelijk om het schrijven, maar daarnaast heb ik nog een normale baan voor 24 uur per week. Ik probeer op mijn vrije dagen en ’s avonds zo veel mogelijk tijd vrij te maken om te schrijven en om nieuwe ideeën te bedenken. Maar als ik een boek heb afgerond doe ik minimaal twee weken helemaal niets dat met schrijven te maken heeft, om zo het ‘oude’ verhaal uit mijn hoofd te doen verdwijnen en ruimte te maken voor een nieuw verhaal.

Chicklit.nl: Je hebt in slechts een paar maanden tijd al twee boeken weten uit te geven op zo’n jonge leeftijd. Hoe voelt dat?
Marielle: Ja, dat voelt goed. Vooral omdat ik altijd schrijfster heb willen worden en dat nu is gelukt. Nou ja, je kunt natuurlijk sowieso schrijfster worden (gewoon schrijven en hup, je bent het al), maar het is natuurlijk geweldig dat mijn boeken nu ook worden uitgegeven.

Chicklit.nl: Wie is jouw grote voorbeeld op het gebied van chicklit?
Marielle: Ik blijf Sophie Kinsella heel geestig vinden. De boeken die ze schrijft onder haar eigen naam, vind ik gek genoeg veel minder leuk.

Chicklit.nl: Holiday Blues vertelt het verhaal over een jonge vrouw die assistent-manager is van een hotel. Heb je zelf ooit ambities gehad om in de hotelbranche/horeca te werken? Of heb je altijd alleen maar willen schrijven?
Marielle: Mijn grootste ambitie is altijd geweest om te schrijven, maar het helpt natuurlijk wel dat ik in de horeca heb gewerkt. Zo weet ik hoe het er ‘achter de schermen’ aan toe gaat en dat maakt dat het in het boek allemaal wat ‘echter’ overkomt. Niet dat het in alle hotels zo gaat als in Holiday Blues, maar je komt wel de nodige types tegen...

Chicklit.nl: In Holiday Blues is half hotel Holiday verliefd op popster Mick McCannon. Heb jij ook zo’n celebrity-crush (gehad)?
Marielle: Ha ha, ja, ik was smoorverliefd op Nick van de Backstreet Boys. Maar toen was ik twaalf... Wist je trouwens dat hij heel onaantrekkelijk is geworden?

Chicklit.nl: Heeft jouw hoofdpersoon uit Holiday Blues, Lian, karaktereigenschappen die jij herkent in jezelf?
Marielle: Lian is een vrolijk type, dat veel waarde hecht aan vriendschappen en aan haar carrière. Dat heb ik zelf ook. Maar verliefd worden op je baas... Dat zou mij niet zo snel gebeuren (oké, mijn baas is 60...).

Chicklit.nl: Aan welke holiday heb jij hele goede herinneringen?
Marielle: Pfff.... Zo veel! Het eerste weekendje weg met mijn vriend (naar Frankrijk, ja ja), de laatste vakantie naar Azië. Van vakantie krijg ik gewoon nooit genoeg!

Chicklit.nl: Hoe snel heb je Dubbel Verliefd geschreven? Maak je altijd eerst een boek helemaal af, voordat je aan de volgende begint?
Marielle: Ja, ik maak een boek helemaal af en dan wacht ik even voor ik met de volgende begin. Ik wil me helemaal op één boek kunnen richten, me helemaal inleven in het verhaal en in de personages en dat gaat niet als je er meerdere tegelijk schrijft. Dubbel Verliefd heb ik in vier maanden geschreven.

Chicklit.nl: In Dubbel Verliefd lezen we over de liefdesescapades van een tweeling. Heb jij zelf een tweelingzus of heb je research gedaan naar de connectie tussen tweelingen?
Marielle: Ik heb geen tweelingzus, maar twee vriendinnen van mij zijn wel een tweeling. Ze zijn heel anders dan de tweeling uit Dubbel Verliefd, maar sommige elementen heb ik wel gebruikt. Alleen de tweeling die ik ken is allergisch voor paarden, en laten paarden nou toevallig een belangrijke rol spelen in Dubbel Verliefd...

Chicklit.nl: De reeks van chicklits bij Zomer en Keuning zijn erg succesvol, maar niet altijd even vernieuwend. Hoe onderscheid jij jezelf van je concullega’s?
Marielle: Ik probeer me vooral te richten op wat mijn lezers leuk vinden, en niet zozeer op ''onderscheidend zijn van de andere Z&K-schrijfsters''. Ieder van ons heeft haar eigen stijl, dus onderscheidend zijn gaat eigenlijk vanzelf. Ik denk dat onze boeken allemaal wel hetzelfde vrolijke gevoel en romantische insteek hebben, maar dat ieder haar eigen draai eraan geeft. Ik probeer in elk geval vooral dicht bij mezelf te blijven qua stijl en me aan te passen aan wat ik graag zou lezen, en wat mijn proeflezers voor commentaar leveren...

Chicklit.nl: Welk boek ligt nu op jouw nachtkastje?
Marielle: De Verbouwing van Saskia Noort. Al een tijd geleden verschenen, maar ik had ‘m nog steeds niet gelezen. Ik heb hem bijna uit. En hij is spannend...!

Chicklit.nl: Kunnen we binnenkort nog nieuw werk van jou verwachten?
Marielle: Jazeker, volgend jaar verschijnt Vakantiepret?!, over kamperen in Frankrijk en wat dat met je relatie doet!

Dubbel verliefd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  De tweelingzussen Claire en Madelon zijn onafscheidelijk. Ze genieten van het Utrechtse studentenleven en nemen zichzelf en hun omgeving niet zo serieus. De twee delen alles, zelfs hun paard Boks. Maar dan verschijnt er een man op het toneel, en die willen ze allebei voor zichzelf! Doorgaans vallen de zussen op heel verschillende typen, maar nu vallen ze allebei als een blok voor Jasper, die stage loopt op de manege waar Boks staat. In het begin is het allemaal nog vrij onschuldig, maar als de echte strijd losbarst, wordt de sfeer tussen de twee zussen steeds grimmiger. Hun vrienden zijn het na verloop van tijd zat dat ze elkaar steeds voor paal zetten en de vriendschap bekoelt, maar Claire en Madelon gaan gewoon door. Er moet heel wat gebeuren voordat ze beseffen dat ze op het verkeerde paard hadden gewed.

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Daan & Nadia

Nieuwste artikelen

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

 • De 10 grootste boekwinkels ter wereld!

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen