Belinda Jones

Glamour in Californië is het nieuwste boek van Belinda Jones, dat – zoals de naam al doet vermoeden – zich afspeelt in het zonnige Californië. Belinda Jones heeft ondertussen al heel wat successen op haar naam staan, waaronder Parels in het Paradijs en Verliefd op Capri. Hoe komt ze toch elke keer weer aan inspiratie, reist ze ook naar alle plekken uit de boeken af voor het doen van research en hoe ziet haar eigen leven er eigenlijk uit? Hier waren wij wel nieuwsgierig naar. Hoog tijd dus om haar eens even flink aan de tand te voelen! Ben je ook nieuwsgierig geworden? Lees dan snel onderstaand interview met Belinda Jones.
 
 
Chicklit.nl: Hoe ziet een normale dag in het leven van Belinda Jones eruit?
Belinda: Eigenlijk voornamelijk horizontaal! Zakelijke brieven kan ik prima zittend schrijven, maar al mijn fictie schrijf ik liggend. Ik heb mijn beste werk zelfs geschreven toen ieder ander mens lag te slapen (op de een of andere manier werkt mijn fantasie altijd beter na twaalven!).Ik moet toegeven dat vanuit huis werken - met alleen je gedachten om je te vergezellen - best eenzaam kan zijn. Daarom ga ik zoveel mogelijk naar buiten; lunchen met een vriendin of een wandeling maken in Silverlake Reservoir om na te denken, als ik bijvoorbeeld vastloop met een bepaald plot. Natuurlijk is het leukste gedeelte van mijn werk de research! Reizen is mijn muze en ik ben dan ook altijd op zijn vrolijkst wanneer ik de route voor een volgende trip aan het plannen ben (soms denk ik dat ik beter reisagent had kunnen worden!).

Chicklit.nl: Heb je een favoriete plaats om te schrijven? Ga je vaak met je laptop naar Starbucks om te schrijven? Of gebeurt dat alleen in films?
Belinda: Mijn favoriete plek is mijn witte leren bank, comfortabel gemaakt met aqua-kleurige kussens en plaids (de kleurencombinatie werkt heel kalmerend!). Zoals ik hierboven al zei, schrijf ik alle fictie liggend. Helaas wordt dit niet echt bemoedigd in de locale cafés hier! Ik heb het weleens geprobeerd – nam mijn laptop mee (terwijl mijn batterij per keer maar een paar minuten meegaat) naar een schattig klein café, kocht een broodje en iets te drinken om er daarna achter te komen dat er geen stopcontacten waren waar ik mijn stekker kon inpluggen. Ik heb mijn lunch opgegeten en - vastberaden dat ik was om “die schrijver in dat hoekje” te zijn – ben verhuisd naar een plek dat The Coffee Table heette. Hier heb ik een nieuw drankje besteld, mijn stekker in het stopcontact gestoken en toen belde mijn moeder. Tegen de tijd dat ik klaar was met het gesprek, was de batterij van mijn laptop leeg (bleek er geen stroom op het stopcontact te zitten!). Ik heb alles ingepakt en ben voor een derde keer verhuisd. Deze keer heb ik alles gecheckt voordat ik ging zitten en – hoera! – heb ik een heel hoofdstuk kunnen schrijven. Ik heb het hierna nog een paar keer geprobeerd, maar helaas was ik elke keer te gefascineerd aan het luisteren naar de gesprekken van mensen om me heen zodat er van werken niks meer kwam!

Chicklit.nl: De landen en plaatsen uit je boeken, hoe kies je deze? Hebben deze plekken een speciale betekenis voor je? Of kies je gewoon willekeurige plekken?
Belinda: Ik wil alleen over plekken schrijven waar ik echt gepassioneerd over ben; het kost me namelijk meer dan een jaar van mijn leven om mezelf echt in die betreffende cultuur in te kunnen leven (meestal een maand op de locatie zelf en de rest van het jaar in mijn gedachten!). Bij het boek over Tahiti had de uitgever gevraagd om te schrijven over een “paradijs”. Zware baan hè? Ik vind het leuk om plekken te kiezen die nog niet zo heel erg populair zijn – zoals Costa Rica – omdat ik het leuk vind het gevoel te hebben dat ik tijdens zo’n reis nog iets nieuws leer (én ik ben gek op dieren – alle soorten – die ze daar in overvloed hebben!). Ik ben drie keer naar Amsterdam geweest, maar heb de rest van Nederland nog nooit gezien. Wellicht een idee voor de toekomst…

Chicklit.nl: Ben je – voordat je Glamour in Californië schreef – eerst zelf langs alle hotspots uit het boek geweest om onderzoek te doen?
Belinda: Absoluut! Waar mogelijk maak ik eerst een “research-reisje” om ideeën op te doen en daarna ga ik nog een keer terug om te checken of alle details kloppen. Als voormalig journalist ben ik zeer kritisch als het om nauwkeurigheid van beschrijvingen gaat!
Ik hou echt heel erg van de wildernis en bergen bij Yosemite, volgende week ga ik waarschijnlijk weer terug naar Madonna Inn (mijn moeder komt op bezoek) en pas geleden was ik weer in Hotel Del Coronado voor het 50-jarige jubileum van Some Like It Hot en heb ik zelfs Toni Curtis ontmoet! Die plek is echt de hemel op aarde.

Chicklit.nl: Heb je zelf ooit in dezelfde positie gezeten als de hoofdpersoon Lara? Ik bedoel… verliefd op één van je beste vrienden, die een relatie heeft met iemand anders?
Belinda: Ja! Als je kijkt naar de toewijding voor in het boek, dan zie je staan: "Voor Tony Horkins (die me liet zien hoe geweldig onbeantwoorde liefde kan zijn)." Tony is al ongeveer 15 jaar mijn beste vriend. Pas toen hij ging trouwen (met een fantastische vrouw, die ik graag als vriendin beschouw!) kon ik eindelijk accepteren dat we nooit een romantisch stel zouden worden. Ons happy end is als vrienden!

Chicklit.nl: Met welke van de hoofdpersonen uit Glamour in Californië kun je je het meest identificeren?
Belinda: Zeker weten Lara! Bijna alles van wat ze zegt en doet komt voort uit persoonlijke ervaringen!

Chicklit.nl: Wat zou jouw wens zijn voor de California Club?
Belinda: Op dit moment zou ik wensen dat mijn vriendje - die bij de Marine zit - niet tien maanden op zee hoeft door te brengen dit jaar! Afgelopen jaar zat hij gestationeerd in San Diego voor training, wat maar twee uur rijden is van Los Angeles - waar ik woon. Ik zag hem dus elk weekend. Nu zit hij helemaal aan de oostkust - in Virginia – ter voorbereiding op zijn uitzending van zeven maanden, waarin we elkaar niet kunnen zien en ook nauwelijks kunnen spreken! Ik heb altijd een man gewild die van reizen hield, maar ik bedoelde eigenlijk met mij samen! Mijn hart is zo eenzaam!

Chicklit.nl: Welke boeken liggen er momenteel op jouw nachtkastje?
Belinda: Ik heb heel erg genoten van Eten, Bidden, Beminnen van Elizabeth Gilbert, dus ik ben momenteel bezig in haar nieuwste boek – Toewijding – een goed doordacht, provocerend verhaal over het huwelijk.
The Illustrated Virago Book of Women Travellers is een constant bed-maatje van me. Eén van de vrouwen uit dit boek is pilote Beryl Markham en haar dagboek West With The Night is echt een aanrader - prachtige beelden van Afrika…

Chicklit.nl: Heb je al ideeën voor een nieuw boek? Komt er een nieuw boek?
Belinda: Ik denk dat jullie Living La Vida Loca heel leuk gaan vinden. Het gaat over twee beste vrienden – één is professionele danser en de ander kostuumontwerper – die de tango in Argentinië leren, de flamenco in Spanje en de salsa in Cuba! Er komt redelijk wat “soul-searching” in voor dus het is eigenlijk een soort kruising tussen Dancing with the Stars en Eten, Bidden, Beminnen!!

Chicklit.nl: Waarom moeten de Chicklit.nl lezeressen Glamour in Californië echt lezen?
Belinda: Ik denk dat dit verhaal een goede manier is om je dromen te verkennen – het verhaal laat je nadenken over je geheime verlangens en hoe je je eigen leven in een avontuur kunt veranderen! Bovenal kun je met dit boek even ontsnappen aan de werkelijkheid; het is romantisch en grappig en aan het eind heb je het gevoel dat je op een rondreis bent geweest door het zonnige Californië! En dat allemaal voor de prijs van een paperback!!

Glamour in Californië

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Van de auteur van de bestsellers Verliefd op Capri en Parels in het Paradijs is deze nieuwe titel weer eentje om bij weg te dromen. Als Lara Jones op het vliegtuig naar het zonnige Californie stapt, is haar oude vriendin Helen wel de laatste die ze daar verwacht. Haar sullige, slonzige vriendin is veranderd in een elegante, modebewuste surfgodin. Het geheim van haar geweldige nieuwe leven vol glitter en glamour? De mysterieuze California Club. Het aanbod om ook lid te worden van de club – en een wens, die gegarandeerd uitkomt voor ze weer teruggaan naar huis – is voor Lara en haar vrienden te mooi of af te slaan. Zou dit Lara’s kans zijn om na tien jaar smachten eindelijk het hart van haar beste vriend Elliot te veroveren? Of betekent het feit dat hij de reis maakt met zijn nieuwe verloofde dat het voor Lara tijd is om een nieuwe droom te bedenken?

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Zwijgplicht

Nieuwste artikelen

 • De Mitford Moorden: Unity - Jessica Fellowes

 • 10 x Badboy Young Adult boeken

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • De 10 beste momenten van Nick in New Girl

 • De beste volwassen tekenfilms

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen