Renske Derkx

Midden in het examenjaar, de drukste periode van de middelbare school, op je zeventiende een boek uitbrengen…? Renske Derkx heeft bewezen dat het kan. Haar boek Bekentenissen van een flapuit ligt namelijk nu in de winkels. Zou zij zelf ook zo’n flapuit zijn? Tijd om een klein interview met haar af te nemen om haar wat beter te leren kennen.

Chicklit.nl: Je zit nog op school, je examens zijn net voorbij en je hebt zojuist je eerste boek geschreven. Is dit een droom die is uitgekomen?
Renske:
Ja, absoluut! Ik droom al zolang om ooit eens een boek te publiceren, dus dan is het natuurlijk geweldig dat het nu gelukt is! Al is het wel moeilijk te bevatten: dat er een boek van mij in de winkel ligt en andere mensen het willen lezen. Ik moet er even aan wennen, haha!

Chicklit.nl: Wat zijn de reacties vanuit je omgeving op je eerste boek?
Renske:
Heel erg leuk! Mijn familie en vrienden hebben het boek natuurlijk allemaal al gelezen. Ze zijn heel enthousiast. Ook op mijn school reageren de docenten heel erg leuk en verrast: ik werd er heel vaak op aan gesproken tijdens de diploma-uitreiking.

Chicklit.nl: De hoofdpersoon Noa is nogal een flapuit. Heb je zelf ook wel eens momenten waarop je iets zegt wat je beter niet (hardop) had moeten zeggen?
Renske:
Helaas wel ja. Ik kan vrij direct zijn en dan zeg ik soms onhandige dingen. Gelukkig is het nog nooit zo uitgepakt als bij Noa, want zoveel flap ik er nou ook weer niet uit!

Chicklit.nl: In het boek draait het om drie beste vriendinnen die alles met elkaar delen. Heb jij ook zulke hechte vriendinnen waar je altijd op terug kunt vallen?
Renske:
Ik heb een paar goede vriendinnen waar ik heel goed mee kan praten. Daarnaast heb ik ook nog mijn zusje van ongeveer mijn leeftijd (ja, net als in het boek – maar lang niet zo vervelend) waar ik echt alles mee kan delen.

Chicklit.nl: Het liefdesleven van Noa is nogal een zooitje, maar komt uiteindelijk op z''n pootjes terecht. Hoe staat het er voor met jouw liefdesleven?
Renske:
Hartstikke goed! Ik heb nu ongeveer twee jaar een vriend en dat gaat allemaal prima!

Chicklit.nl: Heb je zelf wel eens tijd om te lezen? Wat lees je dan graag?
Renske:
Ik lees heel erg veel. En eigenlijk ook van alles: voornamelijk chicklit, maar ook jeugdboeken, of juist Herman Koch en Niccolo Ammaniti.

Chicklit.nl: Hoe ziet een weekenddag er voor jou uit?
Renske:
Dat hangt er heel erg vanaf. Maar in de meeste gevallen: werken, winkelen, uitgaan!

Chicklit.nl: Je bent jong en hebt nog een heel leven voor je. Wat zijn twee dingen welke je graag (nog) eens zou willen doen?
Renske:
Klinkt heel cliché, maar ik wil heel graag een keer bungeejumpen of iets anders extreems. De kick die je daarvan krijgt, lijkt me echt heel gaaf. En het lijkt me ook heel leuk om later in het buitenland te gaan wonen.

Chicklit.nl: Wat zou je aan jezelf vragen als je jezelf mocht interviewen?
Renske:
Wie is je grote voorbeeld en waarom? Dat vind ik altijd wel interessant om te vragen aan mensen, omdat het veel over ze zegt.

Chicklit.nl: Heb je tips voor (jonge) meiden die net als jij een boek willen schrijven?
Renske:
Ja, maar waarschijnlijk hebben ze die al wel vaker gehoord: veel schrijven, niet opgeven en lef hebben (als jij denkt dat je manuscript goed genoeg is, stuur het dan gewoon op naar een uitgeverij. Nee heb je, ja kun je krijgen.)

Chicklit.nl: Heb je nu de smaak te pakken en zijn er wellicht al plannen voor een volgend boek?
Renske:
Ik heb wel plannen, maar ik ben nog nergens aan begonnen. Eerst maar eens genieten van de vakantie!

Bekentenissen Van Een Flapuit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het leven van Noa gaat niet over rozen. Ze is al tijden verliefd op Roger, maar ziet hij ook iets in haar? Haar cijfers op school zijn niet al te best en ze brengt zichzelf reelmatig in de problemen omdat ze er iets stoms uitflapt, wat vooral voorkomt als Roger in de buurt is. Haar eerste afspraakje met hem loopt dan ook helemaal mis. Dan ontmoet ze Camiel. Hij is knap, charmant en heeft duidelijk interesse in haar, zelfs als ze gekke dingen zegt. Waagt ze het erop. Tot haar verbazing neemt niet Camiel maar Roger de telefoon op. Ze blijken broers te zijn! Wat nu? Moet ze het afspraakje met Camiel door laten gaan? Lukt het haar Roger te vergeten? Gelukkig kan ze met haar beste vriendinnen Maud en Lola alles bespreken. Maar het lijkt wel of die twee de laatste tijd een geheim delen. Wat mag Noa niet weten?

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Vanaf 12 jaar

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

 • Recensie: Olaf presenteert 

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen