Jennifer Weiner

Chicklit.nl: Hoe ziet een dag in het leven van Jennifer Weiner eruit?
Jennifer: Doordat mijn jongste dochter om vijf uur wakker wordt, ben ik te vroeg wakker. Ik vraag mijn man om van vijf tot zes voor haar te zorgen en beloof dat ik dat dan van zes tot zeven doe, waarna ik weer in slaap val. Een uur later word ik wakker gemaakt en kleed haar en mijzelf aan. Daarna maak ik mijn andere dochter wakker en zorg dat ze zich aankleed en haar tanden poetst. Dan is het tijd voor het ontbijt en loop ik met mijn zesjarige dochter naar de bushalte. Rond 11 uur komt de oppas en ga ik douchen, droog mijn haar en verzorg mijn huid (belangrijke stap aangezien ik ouder begin te worden). Daarna pak ik mijn laptop en ga naar de koffieshop, waar ik schrijf van twaalf tot een uur of vijf. Ik moet er wel voor zorgen dat ik niet afdwaal en op internet naar roddelsites ga of mijn latte over mijn laptop gooi. Rond vijf uur ga ik weer naar huis, waar ik eten maak voor de kinderen en mijn man. Na het eten doe ik mijn dochters in bad, lees ze voor en stop ze in bed. Dan kijk ik nog wat televisie. American Idol en Modern Family zijn mijn favorieten. Na nog even gelezen te hebben in bed, val ik om half elf in slaap.

Chicklit.nl: Je heb twee dochters, Phoebe en Lucy. Hoe combineer je het schrijven en je gezinsleven?
Jennifer: Ik heb gelukkig veel hulp. Elke dag een assistent en een oppas van elf tot zeven. De ochtenden breng ik door met Phoebe, mijn tweejarige dochter, en ik schrijf elke dag van twaalf tot vijf. De avonden breng ik door met beide dochters. Het is wel zwaar en soms voel ik me gebroken, zoals elke moeder die buitenshuis werkt zich zal voelen. Ik maak me ook wel eens zorgen of ik wel genoeg tijd met ze doorbreng en dat ik zo veel weg ben voor vergaderingen in New York of door het hele land reis voor boekpromoties.

Chicklit.nl: Waar schrijf je het liefst?
Jennifer: Voordat mijn eerste boek werd gepubliceerd was ik journalist bij een krant, dus ik was er aan gewend om in een ruimte te werken waar veel lawaai was. Tegenwoordig zorg ik er voor dat ik ook tussen veel lawaai zit, door verschillende koffieshops te bezoeken. De muziek en de aanwezigheid van andere mensen zorgen ervoor dat ik me goed kan richten op mijn werk.

Chicklit.nl: Hoe kom je aan inspiratie voor je boeken?
Jennifer: Uit mijn eigen leven, mijn familie, dingen die ik hoor in de speeltuin, verhalen die vrienden vertellen en dingen die ik gewoon verzin.

Chicklit.nl: Doe je veel research voor je boeken?
Jennifer: Ik probeer het zo veel mogelijk te doen, om er voor te zorgen dat alles klopt. Maar niet te veel zodat er te veel feiten in de boeken komen, waardoor het verhaal niet leuk meer is. Ik had erg veel plezier in het praten met detectives voor Vriendinnen voor altijd.

Chicklit.nl: Vriendinnen voor altijd gaat over twee beste vriendinnen. Zijn Addie en Valerie op jou en je beste vriendin gebaseerd?
Jennifer: Eigenlijk niet. Alhoewel ik moet toegeven dat ik wel een paar dingen gemeen heb met Addie en mijn beste vriendin heeft wel een beetje van Val''s gevoel voor humor.

Chicklit.nl: In Vriendinnen voor altijd komen veel dingen voor waarin mensen zich kunnen vinden. Zijn de verhaallijnen gebaseerd op dingen die jezelf heb meegemaakt?
Jennifer: Ik denk dat ik wel enkele dingen heb meegemaakt, die Addie meemaakt. De onzekerheid over haar uiterlijk, opgroeien in een moeilijk gezin en zich verantwoordelijk voelen voor haar dierbaren. Maar ik denk dat deze ervaringen herkenbaar zijn voor veel vrouwen, niet alleen voor mij.

Chicklit.nl: Addie gaat in het boek niet naar de reünie van haar school, zou je zelf naar de reünie van jou school gaan?
Jennifer: Het was de bedoeling dat ik aanwezig zou zijn bij de afgelopen reünie, maar ik moest thuis blijven vanwege bedrust (zes maanden later kwam Phoebe, dus het was het allemaal waard). Ik hoop dat ik bij de volgende wel aanwezig kan zijn.

Chicklit.nl: Hoe lang heb je over Vriendinnen voor altijd gedaan?
Jennifer: Met heel veel schrijven, ongeveer een jaar, van begin tot eind.

Chicklit.nl: Je hebt inmiddels zeven boeken geschreven. Hoe reageerden je familie en vrienden op je succes?
Jennifer: Ze zijn allemaal blij voor me, maar toch ook een beetje bang dat ze misschien in een van mijn boeken terecht komen. Behalve voor mijn zus Molly, die probeert zich te gedragen op een manier die ervoor zorgt dat ze in een van mijn boeken komt.

Chicklit.nl: Je boek In haar schoenen is verfilmd. Zijn er al plannen om nog een boek te verfilmen?
Jennifer: Op allemaal staat een optie, maar dat betekent niet gelijk dat ze er iets mee zullen gaan doen. Ik duim er voor!

Vriendinnen voor altijd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zodra de stoere Valerie bij de verlegen Addie in de straat komt wonen, ontstaat er een bijzondere vriendschap. De meisjes zijn onafscheidelijk totdat een pijnlijk voorval ervoor zorgt dat ze elkaar nooit meer willen zien. Vijftien jaar later heeft Valerie op de plaatselijke televisiezender naam gemaakt als weervrouw en draait Addies leven voornamelijk om de zorg voor haar gehandicapte broertje. Wanneer Addie op een dag thuiskomt van haar zoveelste mislukte internetdate, wordt er op de deur geklopt. Valerie staat op de stoep met een wanhopig gezicht en bloed op haar kleren. 'Er is iets vreselijks gebeurd. Wil je me alsjeblieft helpen?' Addie wil diep in haar hart niets liever dan Valerie nog een kans geven, maar het avontuur waar de twee vrouwen vervolgens in belanden stelt hun vriendschap opnieuw enorm op de proef.

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Adem

Nieuwste artikelen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen