Tilly Bagshawe

De Britse Tilly Bagshawe is inmiddels een ongekend chicklit-schrijfster, die al met diverse succesvolle romans naam heeft weten te maken. Van haar verschenen onder andere de romans Roomservice, Bemind en Perfect en daar heeft ze onlangs haar nieuwste werk Schandalig aan toegevoegd. Chicklit.nl sprak met Tilly om haar eens beter de leren kennen.

Tilly Bagshawe studeerde in Cambridge en had een bliksemcarrière als headhunter, voor ze ging schrijven. “Ik had een behoorlijk stressvolle baan in de financiële wereld en ik zocht naar een lucratieve ommezwaai. Ik begon met schrijven voor de Britse kranten, maar mijn zus Louise Bagshawe was al een gevestigd auteur. Zij stimuleerde mij om zelf ook de pen ter hand te nemen en vrouwenfictie te schrijven.” Het schrijftalent zit dus kennelijk in de familie. Maar waar komt dit talent vandaan, zou je denken? Hoe krijgt ze het voor elkaar om keer op keer een nieuwe bestseller te schrijven? “Los van mijn riante salaris (grapje!), is inspiratie overal te vinden. Op plekken waar je gereisd hebt, mensen die je ontmoet, maar ook de gewone dingen in het leven. Kijk verder dan je neus lang is, en je vindt overal wel een verhaal”.

Dat een verhaal in een klein hoekje schuilt, wil natuurlijk niet zeggen dat Tilly het gemakkelijk vind om haar eerdere successen steeds weer te overtreffen. “Ik voel wel een zekere druk, maar niet zozeer om mijn eerdere boeken. Het gaat meer om de lezers, die geld betalen en hun kostbare tijd investeren in het lezen van jouw verhalen. Ik voel me verplicht om ze niet teleur te stellen.” Tilly vindt het heerlijk om telkens weer een nieuw boek te beginnen. Het is zelfs haar favoriete moment in het schrijverschap. “Juist het afronden en redigeren is het moeilijkste gedeelte van het werk.”

Schandalig belooft weer een zalige chicklit te worden met veel Britse invloeden. Hoe Tilly zelf het boek zou omschrijven in drie woorden? “Sexy, nagelbijtend en dramatisch.” In het boek lezen we het verhaal van Sasha Miller, die studeert aan de Universiteit van Cambridge. De van origine Britse Tilly heeft zelf ook ooit op Cambridge gezeten. Gelijkenissen? Volgens Tilly is het decor gebaseerd op haar eigen ervaringen op Cambridge, maar voor de rest is alles fictie. “Mijn leven op Cambridge was een magische tijd. Ik heb geprobeerd om dat zoveel mogelijk te doen herleven in Schandalig.”

Tilly Bagshawe is zelf ook niet vies van een boek. Ze leest in verschillende genres. Chicklit leest ze het liefst van haar eigen zus Louise, maar ook leest ze graag Victoriaanse romans en non-fictie. Bill Bryson en David Sedaris zijn haar favorieten. “Naast Sedaris en Bryson, ben ik ook gek van Jilly Cooper en natuurlijk Sidney Sheldon voor de ultieme page-turner.”

Schandalig ligt nog maar net in de winkels, maar Tilly is alweer bezig met niet één, maar twee nieuwe boeken. Een daarvan gaat over de muziekindustrie met romantische invloeden en de andere wordt een spannende thriller over een mysterieuze seriemoordenaar. “Nooit een saai moment in huize Bagshawe!”

Schandalig

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als Sasha Miller wordt toegelaten aan de universiteit van Cambridge komt er een droom voor haar uit. Ze bezwijkt daar echter voor de leugenachtige charmes van haar studiecoördinator Theo Dexter en blijft bedrogen achter, vernederd en met een gebroken hart. Ze vertrekt naar de Verenigde Staten om haar leven weer op te bouwen. Jaren later verlaat Sasha Harvard Business School met maar één doel: de ondergang van de nu beroemde professor Dexter.

  Intussen wordt ook Dexters veelgeplaagde vrouw Theresa ingeruild voor een knapper, jonger exemplaar. Op een avond staat Sasha voor haar deur. Ze wil tegen elke prijs wraak nemen op Theo Dexter; en als Theresa haar wil helpen, graag. De man die met deze twee wraakzuchtige vrouwen te maken krijgt, kan maar beter een goede schuilplaats zoeken!

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Magisterium 2 - De koperen vuist

Nieuwste artikelen

 • Haar kant van de weg - Ella Marjon

 • Toen ze verdween - Carla Kovach

 • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

 • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

 • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

 • De première datum van PLL is bekend!

 • That’s it

 • No Et Moi

 • Supermom’s stijlgids

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

Zoek in artikelen