Allie Larkin

Er is weer een nieuwe top-auteur op komst! Ontmoet Allie Larkin: schrijfster van Blijf! – een lief, grappig, romantisch en ontroerend (oftewel: geweldig!) verhaal over liefde, vriendschap en verlies… en hondentrouw! Chicklit.nl sprak met Allie over haar debuut. Haalt Allie haar inspiratie uit de avonturen van haar eigen honden? Heeft ze net als Savannah – de heldin uit Blijf! – ook haar honden in een dronken bui op internet gekocht? Dat alles en nog veel meer lees je in dit interview!

Chicklit.nl: Blijf! is je debuut, dus we weten nog niet veel van je! Kun je ons wat meer over jezelf vertellen?
Allie:
Natuurlijk! Ik ben 34 jaar. Ik woon in Rochester, New York met mijn man, Jeremy, onze twee Duitse herdershonden, Argo en Stella, en een kat met drie poten. Ik ben altijd een grote lezer geweest, maar ik kwam er pas achter dat ik ook graag wilde schrijven toen ik halverwege de twintig was. Savannah lijkt niet heel erg op mij, maar als ze echt zou bestaan, denk ik dat we erg goede vriendinnen zouden zijn geweest.

Chicklit.nl: Waar haalde je je inspiratie voor Blijf! vandaan?
Allie:
Ik begon met het schrijven van Blijf! voor een schrijfopdracht op school. Ik begon gewoon en de hoofdpersonages kwamen tot leven. Er was iets met Savannah waardoor ik heel erg aan haar bleef denken, en ik door wilde schrijven over haar. Jaren nadat ik afgestudeerd was, ging ik verder met het schrijven van Van’s verhaal, omdat ik nog stééds aan haar bleef denken. Op een gegeven moment schreef ik over Peter en Janie’s bruiloft (de man waar Savannah verliefd op is en haar beste vriendin trouwen in het boek) en hoe Savannah verdrietig naar huis terugkeerde en ik had geen idee hoe het nou verder moest met haar. Maar toen was ik buiten bladeren aan het harken, met mijn hond Argo. Hij was in de tuin aan het rennen, gek aan het doen, en ik moest heel erg lachen. Ik dacht eraan hoe Argo mijn leven had veranderd, en toen realiseerde ik me dat Van ook zo’n soort verandering nodig had. Als Van ook zo’n onvoorwaardelijke (honden)liefde had die thuis op haar wachtte, zou ze wat meer risico’s in haar leven nemen, bedacht ik me. Ik begon met het schrijven over Joe en het lukte. Ik kan mij Van en Joe nu niet meer los van elkaar voorstellen!

Chicklit.nl: Ik heb ontzettend gelachen om de grappige dingen die Joe allemaal uitspookte. Zijn de acties van Joe gebaseerd op dingen die je eigen honden gedaan hebben? Kun je ons daar wat over vertellen?
Allie:
Onze eerste hond, Argo, is over het algemeen perfect. Hij was vijf maanden oud toen we hem kregen en wilde ons altijd heel graag pleasen. Hij heeft ooit op een schoen gekauwd en toen we hem daarom op z’n kop gaven, ging hij uren in de hoek van de kamer zitten kniezen. Dat is echt het ergste wat hij ooit gedaan heeft. Als we Joe gebaseerd hadden op Argo, was Joe dus heel braaf geweest! Onze andere hond, Stella, kwam bij ons toen ze dertien maanden was. Zij was, in tegenstelling tot Argo, echt een ramp! Ze kauwde op alles wat ze tegenkwam en pestte Argo en de kat. Ze luisterde niet naar haar naam of naar commando’s. Het was net alsof we een wild beest in huis hadden! Als ik haar probeerde te stoppen als ze ergens mee bezig was, blafte ze zo erg, alsof ze me daarmee voor eens en altijd wilde vertellen dat ik dat nooit meer mocht doen. Ik heb zoveel boeken gelezen over het gedrag van honden, dat ik op een gegeven moment doorhad hoe ik met haar om moest gaan en toen werd ze eindelijk wat rustiger. Ze is nu echt een geweldige hond en ik ben heel trots op haar verbeteringen. Maar ze heeft mij wel veel inspiratie voor Joe gegeven!

Chicklit.nl: In Blijf! koopt Savannah haar hond Joe op internet, helemaal uit Slowakije. Heb jij dit ook gedaan?
Allie:
Nee, ik heb nooit een hond online gekocht! Argo hebben we via een vriend gekregen, en Stella komt uit een kennel waar we Argo naar toe brachten als we een tijdje weg waren. Stella logeerde daar omdat ze een nieuw baasje zocht. De mensen van de kennel wisten hoeveel wij van Argo hielden, dus ze belden ons op en vroegen of Stella misschien bij ons kon komen wonen. Voordat ik het met mijn man had overlegd, zei ik al ja. Ik was zo blij dat hij niet boos was!

Chicklit.nl: Je onderscheidt je van andere chicklit auteurs door te schrijven over honden/dieren. Was dit een bewuste keuze? (in andere woorden: wilde je altijd al over honden schrijven?)
Allie:
Het was niet mijn bedoeling om een verhaal over honden te schrijven. In het begin draaide Blijf! allemaal om Van. Ik wilde schrijven over hoe gecompliceerd het begrip ‘’houden van’’ kan zijn. Maar mijn honden hebben mij compleet veranderd. Ik ben een beter persoon omdat zij in mijn leven zijn. Ik ben dapperder omdat ik weet dat wat er ook gebeurd, mijn honden altijd blij zullen zijn om mij te zien als ik thuis kom. Ik ben geduldiger, ik ben vrolijker. Dus wanneer ik over Joe begon te schrijven, voelde het als een geweldige manier om de prachtige relatie tussen mens en hond te eren. Toen ik klein was, wilde ik zó graag een hond. Zó erg zelfs, dat ik er een bedacht, zoals sommige kinderen een denkbeeldig vriendje hebben. Ik vind het heerlijk om mijn dagen door te brengen met Argo en Stella. Dus het voelt eigenlijk heel natuurlijk om over honden te schrijven.

Chicklit.nl: Stel je voor: Blijf! wordt verfilmd! Wie is er volgens jou perfect voor de rollen van Savannah, Alex en Peter?
Allie:
Vorig jaar zag ik Nick & Norah’s Infinite Playlist en ik denk dat Kat Dennings geweldig zou zijn als Van! Dax Shepherd zou een goede Alex zijn. Maar een lezer merkte een tijdje geleden op dat zij Josh Lucas voor zich zag als Alex, en volgens mij is ook hij geknipt voor Alex’ rol. Onlangs zag ik de tv-serie Greek en toen bedacht ik me dat Scott Michael Foster een goede keuze voor Peter zou zijn. Als hij iets meer preppy zou zijn, is hij de perfecte Peter.

Chicklit.nl:  Wat vind jij het belangrijkst in het opvoeden van een hond?
Allie:
Ik denk dat het belangrijk is dat je je realiseert dat een hond lid van de familie wil en moet zijn. Honden hebben liefde, discipline en acceptatie nodig. Het zijn roedeldieren, en ze zijn het gelukkigst wanneer ze het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van jouw roedel. Dit gaat helemaal op voor Duitse Herdershonden. Mijn honden vinden het niet eens leuk om buiten te spelen zonder mij. We doen alles samen.

Chicklit.nl:  Ik las dat je een van de beheerders van de website www.thegreenists.com bent. Kun je ons wat over je website vertellen en ons wat tips geven hoe we groener kunnen leven?
Allie:
TheGreenists.com gaat over de simpele stapjes die een gemiddeld persoon kan nemen om het leven een stukje groener te maken en om zich daar goed bij te voelen. Een paar voorbeelden: het hergebruiken van een flesje water in plaats van weer een nieuwe te kopen, je bewust zijn van je energie verbruik, alleen dingen kopen die je écht nodig hebt, hergebruikte producten gebruiken als dat mogelijk is. Het zijn allemaal simpele, goedkope manieren om het verschil te maken. En natuurlijk is de fietscultuur in Nederland is iets wat wij in de Verenigde Staten heel erg bewonderen!

Chicklit.nl: Welk boek ligt momenteel op jouw nachtkastje? En heb je nog andere boektips?
Allie:
Ik moet zeggen dat een van mijn favoriete bijkomstigheden van schrijfster zijn, de prachtige boeken zijn die ik mag lezen. Nu lees ik het boek Stash van David Klein. Ik had het geluk om een paar weken geleden naast hem te zitten tijdens de Syracuse University Book Store Bookfair. David is verrukkelijk en ik vind zijn boek geweldig.
Dit jaar mocht ik ook twee voorpublicaties lezen van boeken die dit jaar zijn uitgekomen, waar ik de flaptekst voor heb geschreven. Attachments van Rainbow Rowell – over een man die verliefd wordt op een vrouw tijdens zijn werk als IT-specialist, waarbij hij alle e-mails van de werknemers moet controleren – is lief, grappig en intelligent! (dit boek verschijnt binnenkort vertaald in het Nederlands als Postvak uit bij uitgeverij Boekerij). En Best Kept Secret van Amy Hatvany – over een moeder die alcoholist is – is geweldig.
The Pretend Wife (in het Nederlands verschenen bij uitgeverij The House of Books als Doe maar alsof) en The Provence Cure For The Broken Hearted (verschijnt in 2012 bij uitgeverij The House Of Books) van Bridget Asher zijn ook fantastisch. Een paar weken geleden las ik The Violets Of March van Sarah Jio, en die was zo moeilijk weg te leggen! Ik heb het boek in twee keer uitgelezen. Ook ben ik fan van de boeken van Claire Cook. Het volgende boek op mijn lijstje is The Autobiography of Mrs. Tom Thumb: A novel van Melanie Benjamin.

Chicklit.nl: Last but not least, wanneer komt je tweede boek uit?
Allie:
Ik heb een essay geschreven over de adoptie van Stella in een bloemlezing genaamd I’m not the biggest bitch in this relationship: hilarious, heartwarming tales about Man’s Best Friend. In de Verenigde Staten komt het 6 september uit, waarvan de opbrengst naar The Humane Society gaat (Amerikaanse dierenbeschermingsorganisatie). En ik ben druk bezig met mijn volgende boek! Hopelijk kan ik daar snel meer over vertellen!

Blijf!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (9 stemmen)
 • Omschrijving:

  Savannah heeft een gebroken hart. De man waar ze gek op is gaat trouwen met haar beste vriendin. In een dronken bui koopt ze via internet een schattig hondje. Maar in plaats van een pluizige puppy krijgt Savannah een enorme onhandige joekel van een beest. Joe rent als een razende door het huis, kwijlt alles onder en reageert alleen op Slowaakse politiecommando’s. Savannah is ten einde raad en zoekt een dierenarts. Met zijn sexy lach en zijn blonde kuif zorgt hij voor nog véél meer complicaties.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Ook als e-book verkrijgbaar

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series worden eind oktober van Netflix verwijderd

 • Disney karakters in de stijl van Tim Burton

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen