Patrick LagrouAuteur

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf dia-voorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken. Hij woonde onder meer twee jaar op de Bahama's om de blauwe gaten te bestuderen.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende dochters. Op een dag vroeg één van zijn dochters waarom hij nog nooit een boek voor kinderen had geschreven. Hij beloofde haar om het te proberen, en dat werd zijn eerste jeugdboek. Na lang zoeken vond hij een uitgever die 'Het dolfijnenkind' wilde publiceren. In de zomer van 1992 verscheen het boek en werd meteen het lievelingsboek van een groot deel van de Vlaamse jeugd.

Zoek in artikelen