Jonathan MaberryAuteur

Jonathan Maberry is een veelzijdige Amerikaanse auteur die vele werken op zijn naam heeft staan. Hij is geboren in Philadelphia en heeft gestudeerd aan Frankford Highschool en Temple Universety. Samen met zijn vrouw Sara Jo en hun hond Rosie wonen ze in Californië.

Jonathan Maberry schrijft in verschillende genres, bijvoorbeeld romans, jeugd fictie en horror, maar ook schrijft hij voor tijdschriften, strips en toneel. Daarnaast doceert hij het vak schrijven en is hij redacteur.

Zijn boeken zijn in meerdere talen vertaald en verkocht aan meer dan 20 landen. Jonathan is de redacteur en co-auteur en maker van V-WARS , chronicles of the Vampire Wars. Ook schrijft Jonathan een bestverkochte maandelijkse V-WARS- strip, en later komt V-wars op Netflix met een gelijknamige serie.

Verder is Jonathan Maberry bekend om zijn filmroman The Wolfman en schreef hij het verhaal van Dana Scully in X-Files. Voor Marvell Comics schreef hij meerdere strips en Graphic Novels.

Zoals ik hierboven al schreef is Maberry een veelzijdig persoon. Hij organiseerde het Writers Coffeehouse, waar schrijvers van alle genres een gratis open netwerk en discussiesessie kunnen volgen op meerdere plekken in het land. In 2016 werd er een prijs naar hem vernoemd en mocht hij ‘De Jonathan Maberry Inspiring Teens Award’ als eerste ontvangen.

Zoek in artikelen