Carson McCullersAuteur

Carson McCullers was een Amerikaanse schrijfster, geboren in Georgia waar ze ook opgroeide. Helaas kampte ze met een reumatische aandoening en uiteindelijk besloot ze naar New York te verhuizen. Daar schreef ze zich in om een cursus creatief schrijven aan de universiteit te volgen. Ze trouwde met James Reeves McCullers, maar dit huwelijk duurde niet lang. In 1940 kwam haar eerste grote doorbraak, The Heart is a Lonely Hunter en al snel volgde er meerdere boeken.

Ze werd minstens twee keer verliefd op vrouwen die haar liefde niet beantwoordden. Daarna hertrouwde ze met James Reeves.

Carson McCullers schreef meerdere romans en ook een toneelstuk kwam van haar hand. Helaas heeft ze haar autobiografie niet kunnen afronden. Na jaren te worstelen met allerlei gezondheidsproblemen overleed ze in 1967 aan een hersenbloeding op 50 jarige leeftijd.

Carson McCullers wordt gezien als een van de belangrijkste schrijfsters van de twintigste eeuw omdat ze schreef over de spirituele isolatie van een buitenstaander in de zuidelijke staten van de VS.

Zoek in artikelen