Vertel de waarheid

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    De kinderen achter me lachen zo hard dat ik zeker weet dat ze om mij lachen. Ik kan er niets aan doen, ik draai me om. Het is Rachel, omringd door een stel kinderen met kleren aan die zeer beslist niet van het winkelcentrum aan de oostkant van de stad komen. Rachel Bruin, mijn ex-beste-vriendin. Woorden borrelen op in mijn keel. Als er iemand in het hele universum is die ik graag zou willen vertellen wat er echt gebeurd is, is het Rachel wel. Mijn keel schroeit dicht. Haar blik ontmoet heel even de mijne. Haar mond vormt de woorden ‘ik haat je’. Ze keert me haar rug toe en lacht met haar vrienden. Ik bijt op mijn lip. Ik wil er niet aan denken. Het was afschuwelijk, maar het is voorbij. Mijn lippen bloeden een beetje. Het smaakt naar metaal.

    Vanaf de eerste dag is Melinda Sordino een outcast op haar nieuwe school. Nadat ze tijdens een wild zomerfeestje de politie heeft gebeld, wil niemand nog met haar praten en wordt ze met de nek aangekeken. Melinda raakt in zichzelf gekeerd en hult zich in hardnekkig stilzwijgen. In haar hoofd wordt ze echter geconfronteerd met herinneringen die zich niet zo makkelijk laten verdringen. Ze moet de waarheid vertellen voordat het voor haar te laat is.

Toegevoegd door:

Onze recensie

  • onze waardering

    Melinda Sordina is niet bepaald populair op de eerste dag op school. Allemaal door een groot misverstand. Ze had namelijk op een wild zomerfeestje de politie gebeld. En niet omdat er alcohol werd geschonken en het gewoon heel erg wild was, maar omdat ze verkracht was. Daar kom je in het boek pas laat achter, maar dit was wel een groot minpunt, je wist steeds maar niet waarom Melinda depressief was. Melinda keert zich helemaal in zichzelf. De gedachtes van Melinda zijn niet al te vrolijk, en dus zou ik het boek niet aanraden als je zelf niet helemaal lekker in je vel zit. Melinda moet echt de waarheid vertellen wil ze ooit nog geaccepteerd worden! Maar dit blijkt een moeilijke opgave te zijn. In de puberteit hebben we allemaal last van stemmingswisselingen. Laure Halse Anderson geeft zo’n stemmingswisseling goed weer, maar met iets meer humor zou het boek wat aantrekkelijker geweest zijn. Ik vond het einde wel erg goed, maar het is niet echt een boek dat ik nog een keer zou lezen.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen