Kleine gele citroenen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Agnes heeft een leuke baan in een chic restaurant in Stockholm, een stoere vriend en een hartsvriendin die voor haar door het vuur gaat. Maar langzaam maar zeker brokkelt Agnes’ geordende leven af: haar baas kan zijn handen niet thuishouden, haar vriend gaat vreemd en haar vriendin kan de drank niet laten staan.
  Dan komt ze haar oude schoolvriend Kalle tegen. Hij is op zoek naar een compagnon voor zijn nieuwe restaurant. Agnes is direct enthousiast en samen gaan ze aan de slag. Het wordt een hip restaurant met gele muren, rode kussens en Grieks blauw aardewerk, met voor het raam een grote glazen vaas vol citroenen. Kalle en Agnes noemen het restaurant dan ook Kleine Gele Citroenen.
  Nu is het wachten op recensent Lola, die restaurants kan maken of breken. Maar hoe ziet Lola eruit? De keuken is fantastisch en er wordt hard gewerkt,want elke gast kan Lola zijn, maar de recensie blijft uit en al na een paar maanden lijkt faillissement onafwendbaar. Of heeft Agnes’ stille maar intrigerende bovenbuurman, die regelmatig komt eten in Kleine Gele Citroenen, er iets mee te maken?

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Kleine gele citroenen is een tamelijk ongewoon boek. Het concept past heel goed binnen de chicklit, maar het boek onderscheidt zich tóch van de rest. Het verhaal is heerlijk verfrissend en nét even anders. Misschien komt dit wel doordat het boek van een Zweedse auteur is, en hoewel de Zweedse benamingen soms moeilijk leesbaar zijn, voel je de sfeer van de Zweedse hoofdstad. Centraal staat het restaurantwezen waarin hoofdpersoon Agnes werkzaam is. Nadat ze is ontslagen als gastvrouw in een chique Frans restaurant, komt ze in contact met een oud-collega. Kalle gaat zijn eigen restaurant openen en Agnes raakt betrokken in zijn project. Samen bouwen ze een schitterend, doch simpel restaurant op dat Kleine gele citroenen heet. Met Middellandse zee invloeden en...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen