Liefdesspel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Fysiotherapeute Thea Luckmore gelooft nog in de liefde - echte, magische liefde, een vonk die overspringt, harten die samen één worden, een soulmate. Daar wacht ze op, en tot die tijd hoeft ze niks.
    Alice Heggarty, haar beste vriendin, is meer het 'lust' type. Ze ziet een lekker ding, en gaat er achteraan. Met als gevolg dat ze vaak aan de telefoon hangt of op de bank bij Thea ligt als het weer eens mis is gegaan.
    Tot de dag dat Alice een besluit neemt: van al die sexy mannen wordt ze niet gelukkiger, ze gaat gewoon trouwen met een goede echtgenoot - en ze weet al precies wie.
    En Thea komt de man van haar dromen tegen, zomaar, op een ochtend waarop ze haar kater probeert weg te lopen in het park. En daar is dan de vonk, de magie waarop ze heeft gewacht.
    Maar het is niet zo makkelijk om je aan de regels van de liefde te houden. In de liefde is niets wat het lijkt, en beloftes worden gebroken. En harten.En de vraag is: als het op de liefde aankomt, naar wie luister je dan: je hart, je verstand, of toch je beste vriendin?

Toegevoegd door:

Onze recensie

  • onze waardering

    Liefdesspel (Love Rules) is geen verhaal met een begin en een eind. Eigenlijk gaat het over de laatste 4 jaren in het leven van Mark, Saul, Thea en Alice. En dan voornamelijk over de liefde en hoe de liefde in elkaar zit. Kies je voor passie en vonken, of voor geborgenheid? Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen. Op de langere termijn blijft geen enkele relatie hetzelfde en vraagt iedereen zich wel 'ns af "Is dit wat ik altijd wilde?" Teert Freya North met dit boek op haar eerdere successen? Of is ze gewoon een zeer getalenteerd schrijfster? Ik twijfel… De stijl van Freya in Liefdesspel is zo ontzettend "slordig" dat ik me afvraag of dit een doordachte keuze van haar is. Schaamteloos verandert ze van perspectief, van de zij-vorm naar de ik-vorm en terug, soms zelfs zonder ook maar een nieuwe alinea te beginnen. Ook zitten er zulke sprongen in de tijd, dat je nauwelijks van een verhaal kan spreken. Aan de andere kant lees je Liefdesspel in sneltreinvaart uit en zet het boek je goed aan het denken. Het is zo raak, eerlijk en écht dat het je zelfs een beetje met een kater achterlaat: Ik mis de hoofdpersonen heel erg en maak me écht een beetje zorgen om hun toekomst… en dat kan toch echt alleen een goede schrijver voor elkaar krijgen!

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

  • That’s it

  • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

  • Lijstjes

  • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen