Dan ook maar meteen een jurk aan

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  ‘Overal heengaan en dan rondkijken’, zo omschrijft Aaf Brandt Corstius haar werk als columniste. Ze observeert te hippe vaders met jonge zoontjes in een restaurant, is gefascineerd door de Supersmoker en vraagt zich af waarom vrouwen Sarah Jessica Parker mooier vinden dan mannen.
  Deze Amsterdamse dertiger heeft overal een mening over. Zo maakt ze genadeloos korte metten met ordinaire Uri Geller-navolgers, conservatief Nederland en de Stout-beweging van Heleen van Royen.
  Als Aaf niet toegeeft aan bankhangen in haar grote-mensenhuis of haar CoffeeCompany-verslaving, bezoekt ze voor haar columns openingen, evenementen, herdenkingen en lanceringen in het hele land, waarbij vaak Bekende Nederlanders aanwezig zijn (‘als je de B-categorie gaat herkennen, moet je op vakantie’).
  Met een fijne dosis zelfspot fileert Aaf Brandt Corstius in Dan ook maar meteen een jurk aan de Nederlandse samenleving en haar eigen leven. Een bundel voor de duizenden Nrc.next-lezers die dagelijks pagina twee van hun krant openslaan om als eerste haar column te lezen. Voor degenen die deze eigentijdse, frivole columniste nog niet kennen, is dit boek een vermakelijke eerste kennismaking.

Toegevoegd door:

Zoek in artikelen