Drie versies van mij

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wendy, Eefje en Joany Buenen zijn drielingzussen. Ze zijn 26 en schrijven al zolang ze zich kunnen herinneren. Ze hebben er inmiddels ook alledrie hun werk van gemaakt: Joany maakte drie boeken over de televisieserie Prison Break en werkt als redacteur bij een meidenblad, Wendy schrijft de boekenreeks SpangaS en werkt bij een boekproductiebedrijf, Eefje werkt bij een kinderboekenuitgeverij en schrijft voor tijdschriften over jeugdliteratuur.

  Leuk aan drieling zijn: je zussen kunnen kleren voor je passen, terwijl jij kijkt hoe ze jou zouden staan! Vreselijk aan drieling zijn: zelfs je eigen vriendje herkent je niet altijd....

  De drielingzussen Alice, Marieke en Esther zijn altijd samen. Ze begrijpen elkaar volledig en beginnen vaak spontaan hetzelfde liedje te zingen. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop het minder fijn is om een drieling te zijn – bijvoorbeeld als klasgenoten na zes jaar nog steeds hardop discussiëren over wie wie is – maar geen van de zussen neemt dat zwaar op.

  Dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Marieke ziet hoe haar vriendje Robin een doosje overhandigt aan Alice. Hij geeft haar een ring. En niet zomaar een: de ring die Marieke al heel lang wil hebben. Zelfs Mariekes eigen vriendje herkent haar niet! Marieke is er kapot van. Ze neemt een drastisch besluit: zij en haar zussen gaan het een jaar zonder elkaar proberen.

  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

 • Extra Informatie:

  - Leeftijd: 12+

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Wendy, Joany en Eefje Buenen zijn drie zusjes met dezelfde ambitie: schrijven! En dat is niet alles: ze zijn ook nog eens een hele bijzondere (identieke) drieling! Hun ervaring als "dubbelgangers" hebben zij nu vastgelegd in de jeugdroman Drie versies van mij. Het boek gaat over de drie zussen Alice, Esther en Marieke. Om voor eens en voor altijd af te rekenen met de irrante opmerkingen van mensen over hun identieke uiterlijk en karakter, scheiden ze hun wegen na de middelbare school. Marieke vertrekt naar Amsterdam, Alice gaat op kamers in Tilburg en Esther blijft thuis. Ieder op een andere plek ontdekken ze een nieuwe wereld met nieuwe mensen en nieuwe liefdes. Maar het lot besluit dat de drieling onlosmakelijk aan elkaar verbonden blijft en de zusjes kunnen dan ook niet zonder...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen