Sicilicious

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wie denkt aan Sicilië zal het eiland in eerste instantie associëren met het maffia-bolwerk dat er is ontstaan en met de vulkaan de Etna. Dat het eiland een culinaire traditie van bijna 30 eeuwen heeft en hierdoor een van de oudste keukens van Europa, zal bij minder mensen bekend zijn. Doordat het eiland vele bezetters en inwoners heeft gekend, die allemaal hun culinaire sporen achter gelaten hebben, is de Siciliaanse keuken een rijke en veelzijdige keuken geworden. Enerzijds door de onopgesmukte eenvoud (de Siciliaanse keuken is van oorsprong een traditionele, arme boerenkeuken) anderzijds door extravagantie en overdaad aan ingrediënten. De keuken is ook zeer geschikt voor vegetariërs door de vele traditionele groentegerechten. Uit de Romeinse periode stamt bijvoorbeeld de typische Siciliaanse tuinbonenpuree, evenals gevulde inktvis en uien uit de oven. De Arabieren leerden de Sicilianen hoe ze van tarwe gedroogde pasta moesten maken, en hoe ze citrusvruchten, suikerriet en abrikozen moesten verbouwen en brachten de pasta naar Europa. De Noormannen lieten gerechten met stok- en klipvis achter. In Sicilicious brengt Loes Janssen-Miraglia op originele wijze de Siciliaanse keuken tot leven. Veel Siciliaanse gerechten vinden hun oorsprong in Katholieke gebruiken, mythes en legenden, of spelen een bijzondere rol in de vele volksvertellingen die het eiland rijk is. Sicilicious geeft hierdoor niet alleen een kijkje in een eeuwenoude keuken, maar ook in de fascinerende geschiedenis van het eiland. De fantastische foto's van het eiland en de gerechten zorgen voor een totaalbelevenis.

Zoek in artikelen