Hakken, snijden, wokken
-
Auteur:
Lauren Shockey -
Verschenen:
30 mei 2011 -
Uitgave:
ISBN 9789045802121
Uitgever Mouria
336 pagina's -
Oorspronkelijke titel:
Four Kitchens -
Uitgever:
Mouria -
Genre:
Biografie
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
De Amerikaanse Lauren Shockey volgde de befaamde kookschool van het French Culinary Institue in New York. Ze leerde er de fijne kneepjes van het zouten en kruiden, hoe je worteltjes in keurige blokjes snijdt, ze leerde bakken en stoven en voortvarend bier drinken. En ze kwam tot de ontdekking dat je pas echt leert koken wanneer je in een restaurantkeuken werkt. Dus stelde ze een plan op: een jaar lang stage lopen en koken in vier keukens, overal ter wereld.
Ze begint in haar eigen stad New York, waar ze in de moleculaire keuken van Wylie Dufresne werkt. Daarna volgen Vietnam (omdat ze dol is op Vietnamees eten), Israël (voor de mediterrane keuken) en Parijs (geen toelichting nodig), waar ze werkt in een beroemd sterrenrestaurant. Op elke plek vindt ze nieuwe uitdagingen, zoals taalbarrières, wantrouwen tegenover een vrouw in de keuken, of ongevraagde avances. Maar ze leert met de dag, en met elke stap krijgt ze meer zelfvertrouwen en lijkt haar droom van een eigen restaurant dichterbij te komen.
Onze recensie
-
Tegenwoordig is eten hip. En boeken over eten zijn nog hipper. En dan heb ik het niet over het nieuwste kookboek van Jamie Oliver, maar over romans met recepten. Hakken, snijden, wokken...
Lees verder
Gerelateerde artikelen
-
De première datum van PLL is bekend!
-
Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.
-
That’s it
-
Orlando Bloom speelt mee in Pirates of the Caribbean 5
-
Boekkado.nl: voor een boek naar keuze