De laatste liefdesbrief

 • Auteur:

  Jojo Moyes
 • Verschenen:

  1 oktober 2011
 • Uitgave:

  ISBN 9789032512651
  Uitgever De Kern
  448 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Last Letter From Your Lover
 • Uitgever:

  De Kern
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie – zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man – en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief. In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

Toegevoegd door:

Onze recensies

 • onze waardering

  Van Jojo Moyes had ik eerder al Voor Jou en Vier Plus Een gelezen. Ik heb genoten van beide boeken en was daarom heel benieuwd naar De Laatste Liefdesbrief. Zou dit boek ook weer zo goed zijn?

  Lees verder
 • onze waardering

  Dolenthousiast begon ik aan deze Chicklit welke ik mocht lezen voor de Chicklit.nl Leesclub. De cover en de achterflap spraken me meteen erg aan. Want ja… Welke vrouw houdt er nu niet van romantiek en hartstochtelijke liefdesbrieven? Helaas verdween dat enthousiasme al gauw als sneeuw voor de zon toen ik doorkreeg dat het best een moeilijk boek is om te lezen. Je moet je hoofd er goed bijhouden om het verhaal te kunnen volgen. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig, maar ook in het heden; twee tijdslijnen door elkaar. Daarnaast komen er voor mijn gevoel te veel verschillende personen in voor, waardoor je op een gegeven moment niet meer weet wie wie nu is. Jammer, want het verhaal op zich is ontzettend mooi en zeker geen alledaagse chicklit die er al zoveel zijn. Een echt liefdesverhaal over verboden liefdes, verloren liefdes, leugens en de uiteindelijke zoektocht naar ware liefde. Het bijzondere in het boek vind ik de samenvoeging van twee verhalen tot één verhaal met een tijdsverschil van zo’n veertig jaar. Je leest in principe hetzelfde, maar het speelt zich in een andere tijd af, en met andere personen. Het is zeker geen boek om even tussendoor te lezen, je moet er de tijd voor nemen. Houd je van überromantische boeken met een grote hoeveelheid romantiek, dan is dit boek zeker een aanrader om te lezen. Maar als je houdt van luchtige Chicklits waarbij je niet teveel hoeft na te denken, zou ik het boek laten liggen.

  Lees verder

Zoek in artikelen