Koken met Sylvia Witteman

  • Auteur:

    Sylvia Witteman
  • Verschenen:

    30 november 2011
  • Uitgave:

    ISBN 9789029578691
    Uitgever De Arbeiderspers
    480 pagina's
  • Ondertitel:

    De beste recepten & een beginselverklaring
  • Uitgever:

    De Arbeiderspers
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet ú hoe u pijnloos van die ellendige halloweenpompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een bétere oplossing? Smeert u margarine op uw brood, of over uw lijk? Geeft u de moed op als die leuke nieuwe mensen veganisten blijken te zijn? Bent u óók zo vaak te beroerd om zelf bouillon te trekken? Wat hebt u liever: een royale pan smeuïge sudderlapjes of een truttig slaatje met een gekneusd kwartelknietje erop? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staat in deze prachtige bundeling van Sylvia Wittemans beste recepten. Honderden heerlijke recepten, stuk voor stuk zonder beperkingen: wie bang is voor boter, zout, vlees, drank of andere vermeende boosdoeners, moet zijn heil elders zoeken. Maar wie van écht lekker eten houdt, weet wel beter; die wendt zich per omgaande tot deze onmisbare Witteman.

Onze recensie

  • onze waardering

    Koken met Sylvia Witteman is een bundel van eerder in De Volkskrant gepubliceerde kookcolumns. Het boek leest als een non-fictie boek over koken en allerlei andere voedsel gerelateerde zaken, maar je het kunt het ook prima puur als receptenboek gebruiken. In de marge staan de gerechtnamen en ingrediëntenlijstjes gedrukt met mooie gouden inkt. Zo kun je gemakkelijk zien waar je een recept kan vinden. Achter in het boek staat ook een duidelijke index van alle recepten. Je hoeft dus niet alle columns door te lezen voor bijvoorbeeld die ene lekkere aardappelpuree. Dit boek is vooral een aanrader vanwege de kenmerkende schrijfstijl van Sylvia Witteman. Ze geeft ontzettend veel informatie over eten maar doet dit op een grappige manier met een vleugje zelfspot. Het boek is het allerleukst als je hem gelijk helemaal leest en ondertussen hoekjes omvouwt bij de recepten die je graag wilt maken. Maar je kunt natuurlijk ook steeds als je een bepaald recept kookt de bijbehorende column lezen. Dan heb je extra lang plezier van deze superdikke bundel! Naar mijn mening verdient dit boek in iedere keuken een mooi plaatsje. Het enige minpuntje aan dit boek is het feit dat er geen foto's in staan. Maar Witteman beschrijft de gerechten zó duidelijk dat je die misschien wel helemaal niet nodig hebt.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recept: zelf macarons maken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Snelwegstress (of: snel weg, stress)

Zoek in artikelen