Handboek voor klein geluk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wellicht is klein geluk het grootste van allemaal: van die gewone, kleine dingen die je zo makkelijk over het hoofd ziet en waarvan je eventjes helemaal gelukkig wordt – als je ervoor open staat.
  Maria Grijpma en Inge Jager zijn op zoek gegaan naar klein geluk. Ze hebben daarbij een flink aantal ideeën ontwikkeld en uitgeprobeerd, al dan niet met hun cursisten. Aan de hand van een lijst met behoeftes wordt de lezeres uitgenodigd inspiratie te zoeken om in haar leven klein geluk te brengen.

  Waar heb jij behoefte aan: vrolijkheid, rust, kracht, passie? Zoek en vind dan suggesties over bijvoorbeeld lachen, een eigen plek inrichten, ademen, smartlappen schrijven, bloembollen in huis halen, klank geven, met aandacht aanraken, mediteren of zwerven aan zee. De vlot geschreven aanwijzingen helpen je stap voor stap om het kleine geluk terug in je leven te brengen. Gecombineerd met een schat aan verwijzingen naar inspirerende boeken en websites is dit handboek een ideaal cadeau – voor jezelf of voor een ander.

Onze recensie

 • onze waardering

  Enthousiast begon ik te lezen in het Handboek voor klein geluk, maar al bij de zogenaamde gebruiksaanwijzing in het begin van het boek daalde mijn enthousiasme flink. Toch ben ik door gaan lezen en had al snel door dat dit niet het boek was wat ik gehoopt had. Iedereen heeft uiteraard een eigen manier van klein geluk uit bepaalde dingen halen, en de dingen waar ik klein geluk uit haal komen niet bepaald overeen met de dingen die in dit handboek beschreven staan. Dat kan natuurlijk, maar voor mij heb ik er niet veel bijzonders uit kunnen halen. In de zogenaamde gebruiksaanwijzing voorin het boek kun je kiezen uit 15 verschillende categorieën zoals eenvoud, energie en kracht, expressie in creativiteit en jezelf uiten, schoonheid, passie, inspiratie en meer. In deze categorieën staan zogenaamde recepten beschreven welke je helpen hier klein geluk uit te halen.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recept: zelf macarons maken

 • Recensie: Vijftig tinten kip

 • Het boek van Soof

 • De makkelijke maaltijd

 • Fresh en Light (mét recept voor cheesecake!)

Zoek in artikelen