De urenfabriek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?

  Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

  Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.

 • Extra Informatie:

  Lees alvast het eerste hoofdstuk uit De urenfabriek op Chicklit.nl:

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Na twee jaar min of meer gewoond te hebben op een bekend advocatenkantoor, schreef Fleur Brockhus De Urenfabriek. Een op eigen ervaringen geïnspireerd verhaal over Felice en haar ervaringen als advocaat-stagiaire. Felice lijkt een braaf meisje, dat geweldige cijfers haalde toen ze studeerde. Het valt haar dan ook zwaar als ze van haar baas Ria bergen kritiek, en totaal geen waardering krijgt. Een baas trouwens die volgens Felice niet helemaal spoort: Ria is eng mager, vraagt voortdurend om koffie en spa met een rood rietje, blaft haar af en er valt niet met haar te praten. Daardoor gaat Felice nog harder haar best doen. Ze werkt en werkt, terwijl ze haar vrienden en familie nooit meer ziet. Daar zijn die vrienden en familieleden niet blij mee, maar Felice vindt dat ze niet moeten...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 5x Zomerse vakantieboeken (voor in je koffer)

 • 12 boeken die je kan lezen als vervolg op deze films

 • Recensie: Stouter - Ondenkbaar

 • Exclusieve korting: DVD-box Danni Lowinski {afgelopen}

 • Zomer 2013: het langverwachte vervolg op De duivel draagt Prada!

Zoek in artikelen