De Darkest Powers trilogie

  • Auteur:

    Kelley Armstrong
  • Verschenen:

    20 februari 2012
  • Uitgave:

    ISBN 9789048813360
    Uitgever Moon
    960 pagina's
  • Oorspronkelijke titel:

    Darkest Powers Trilogy
  • Ondertitel:

    Afrekening, Ontwaken, Bezwering
  • Uitgever:

    Moon
  • Genre:

    Fantasy & SciFi
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (21 stemmen)
  • Omschrijving:

    Bezwering
    Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling. In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

    Ontwaken
    Chloe Saunders was een heel normale tiener - dat dacht ze tenminste. De waarheid was een schok: ze is een wandelend experiment van de Edison Group. Niet alleen kan ze communiceren met de doden, ze kan hen zelfs moeiteloos tot leven wekken. Vanwege haar toenemende krachten is ze een steeds grotere bedreiging voor de Edison Group. De leden hebben dan ook besloten het experiment te beëindigen, voorgoed... Chloe slaat op de vlucht, samen met drie andere begaafde tieners: een charmante magiër, een onrustige weerwolf en een temperamentvolle jonge heks. Samen staan ze sterk en kunnen ze hun vrijheid herwinnen, maar zijn Chloe's nieuwe metgezellen wel te vertrouwen?

    Afrekening
    Afrekening is het laatste deel in de succesvolle Darkest Powers-trilogie. In deze grande finale komt de lezer erachter of Chloe eindelijk normaal kan worden. Wat ze er zelf over denkt? Ze weet het ook nog niet, maar wat ze wel weet is dat ze dolgraag normaal wil zijn. Haar gevoelens voor een mensenschuwe weerwolf en voor zijn lieve gewone broer - die toevallig een magiër blijkt te zijn - zijn alleen niet zo normaal. Vooral omdat ze (als ze heel eerlijk is) toch meer neigt naar de weerwolf. Daarbij komt nog dat Chloe en haar vrienden op de vlucht zijn voor een bedrijf dat genetische experimenten uitvoert en dat van de vriendengroep af wil… voorgoed. Zeker niet normaal. En ten slotte is ze genetisch gezegend met de gave om de doden - halfvergane lijken en zo - weer tot leven te wekken. Zo ver van normaal als je het maar kunt krijgen.

Zoek in artikelen