Hee maisje!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Iduna is het paar ogen dat je vermoedt als je iets vreemds doet. Het zijn haar oren die je vreest als je net te hard een telefoongesprek in de trein voert. Zij is de voyeur, de afluisteraar, de chroniqueur van het dagelijks leven.

    Het is genieten om haar blogs te lezen - de herkenbare situaties waarin zij precies de vinger op de zere plek weet te leggen of de bizarriteit weet op te merken. Haar ontmoetingen zijn tegelijkertijd alledaags en uniek. Lezen over wie zij bekijkt, naar wie ze luistert, wie ze spreekt, is als lezen in een dagboek. Want in al haar observaties van anderen leer je juist Iduna zélf het beste kennen.

    Naast de blogs zijn twee schitterende langere verhalen opgenomen. Ook op de langere afstand weet Iduna je mee te voeren in haar wereld.

Toegevoegd door:

Onze recensie

  • onze waardering

    Hee maisje! is een bundeling van ruim veertig blogs en twee korte verhalen. In wezen zijn het fragmenten van dagelijkse gebeurtenissen, gevoelens, herinneringen en inzichten: een gesprek dat je opvangt tussen twee vrouwen in de trein, een opsomming van slechte eigenschappen, de herinnering die kleeft aan een zelfgemaakte briefopener, de gedachten van een man die stiekem tegen een boom plast, een denkbeeldig gesprek tussen de schrijfster en een nooit verworven liefde. De twee losse verhalen vallen ietwat uit de toon – in tegenstelling tot de scherpe observaties uit de blogs die vanuit het perspectief van de schrijfster zijn geschreven, zijn de twee verhalen fictief. Hee maisje! bevat realistische, simpele maar mooi geschreven verhaaltjes waarin tussen het alledaagse het bijzondere doorsijpelt.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Deze series en films worden in mei van Netflix verwijderd

  • 'The 100' seizoen 6 trailer is er eindelijk

Zoek in artikelen