Er is tenminste koffie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (5 stemmen)
  • Omschrijving:

    ‘Komt u vaak te laat, of maar nipt op tijd, ook als u oorspronkelijk tijd genoeg had?’ Enkele seconden gingen voorbij voor Alanis de cursor met tegenzin naar het bolletje voor het antwoord ‘Ja, zo goed als altijd’ stuurde. Een droge klik, verder naar de volgende vraag. Hoe sneller, hoe beter, want de vorige vraag maakte haar humeur er niet beter op. ‘Komt u vaak te laat op afspraken, feestjes of op uw werk? Moet u vaak een maaltijd improviseren omdat u niks in huis hebt? Mist u soms uw trein?’ Dit werd confronterend. Het rijtje bolletjes onder het antwoord ‘Ja, zo goed als altijd’ lichtte intussen op als een kerstboom. Ze richtte haar aandacht op de volgende vraag. ‘Legt u deze test af terwijl u eigenlijk zou moeten werken?’

    Vergeet veertig worden. Vergeet de midlifecrisis. Dat is iets voor mannen, die niet weten wat echte problemen zijn. Dertig, dat is het moment om bang voor te zijn. De leeftijd waarop we de koers van ons leven voorgoed verankeren. Trouwen? Kinderen? Carrière maken? Dik worden? Lach- of zorgrimpeltjes? Elke keuze gooit andere mogelijkheden overboord. Lastig is dat, als je niet goed weet waar je heen wil.
    Vier jonge vrouwen delen een kantoor en een hoop vertwijfeling. Allemaal proberen ze onhandig een min of meer bevredigend leven bijeen te harken, zonder goed te weten waarheen. Tot ze op een dag te horen krijgen dat een van hen een vette promotie te wachten staat. Een verhaal met een beetje seks, tonnen twijfel, schattige puppy’s, een stevige kater en tamelijk wat ongedierte.

Onze recensie

  • onze waardering

    Alanis, Helena, Anna en Marie Desiree zijn vier vriendinnen en collega's die al jaren samenwerken op de afdeling communicatie. Als hun chef een promotie te wachten staat, komt haar functie vrij en deze vacature gaat intern ingevuld worden. Dat is het moment waarop de boel op scherp wordt gesteld: alle vier de meiden voelen dat hier een competitie is losgebarsten! Het zet ze aan het denken: wil ik hierop solliciteren, kan ik dit wel, wat wil ik sowieso met mijn leven? Typische dertigersdilemma's, en dat is dan ook waar dit boek over gaat. En niet alleen tijdens het werk, maar ook daarnaast worden hun levens op z'n kop gezet. Hun liefdesleven blijkt bijvoorbeeld heel anders in elkaar te zitten dan ze hadden gedacht, alle vier worden ze verrast door de heren met wie ze daten. En die verrassing is niet altijd positief... want wat te denken als je een huwelijksaanzoek verwacht, maar het sieradendoosje tot je schrik een soort hondenriem blijkt te bevatten? Het boek gaat ook over sleur, en het proberen daaraan te ontsnappen. Omdat het verhaal steeds wisselend uit verschillende perspectieven wordt verteld, leer je alle personages goed kennen. Grappig is het Belgische taalgebruik, zoals 'op cafe gaan'. Al met al is 'Er is tenminste koffie' een leuk en makkelijk en snel weg te lezen boek.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

Zoek in artikelen