Musk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sylvia, een gescheiden veertiger met dochter, snakt naar een man die haar uit haar impasse haalt. Als de mysterieuze Martin haar kledingzaak binnenstapt en haar het hof maakt, twijfelt ze dan ook niet lang. Maar al snel blijkt de gedroomde romance heel wat minder romantisch dan gedacht. Met het verhaal ‘Aangenomen werk’, dat eerder als feuilleton inNouveau verscheen, sleept Jessica Durlacher de lezer mee in een wervelstorm van intrige, schijn en bedrog.
  Daarnaast zijn in Musk de korte verhalen gebundeld die Durlacher sinds 1992 schreef – van vederlicht en fictief tot persoonlijk en waarheidsgetrouw. Ook zijn drie novellen,Schrijvers!Wat gebeurde er met Cathy M.? en Arthuro d’Alberti opgenomen. Deze bundel zinderende verhalen toont de veelzijdigheid van Durlachers schrijverschap, met als constante haar preoccupatie met de schaduwen van het verleden en de machinaties van het verlangen.
   

Onze recensie

 • onze waardering

  Musk is een bundeling van 15 kortere en langere verhalen die Jessica Durlacher vanaf 1999 heeft geschreven, voor verschillende media en over verschillende onderwerpen. De eerste verhalen behandelen verschillende facetten van het onderwerp liefde. Ook Feuilleton, een bundeling van korte verhalen over kledingverkoopster Sylvia, gaat over de catastrofale liefde die een vrouw voelt voor een foute man. Met Novellen begint een nieuw deel in de bundel, bestaande uit drie totaal verschillende verhalen. Het eerste (Schrijvers!) beschrijft een schrijfster die kampt met een writersblock, het tweede (Wat gebeurde er met Cathy M.?) is een ietwat fantastisch verhaal over Cathy, die kinderzieltjes redde in Afrika en op wonderlijke wijze verdwijnt, het laatste (Arthuro d’Alberti) is een autobiografisch verhaal over Durlachers grootvader, die om het leven kwam in Bergen-Belsen. Tot slot volgt het deel Autobiografica, dat bestaat uit een aantal herinneringen van Durlacher aan haar overleden vader, die getraumatiseerd was door zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

 • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • 8 literaire romans van Nederlandse bodem die je absoluut niet wil missen!

 • Indrukwekkende boeken over de Tweede Wereldoorlog

Zoek in artikelen