Dubbelspel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (20 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zoveel toeval bestaat niet... Of toch wel? Sasha Lester weet niet wat haar overkomt als haar zus Anoek na bijna zes jaar plotseling voor haar deur staat. Dolgelukkig dat Anoek eindelijk inziet dat een belachelijke ruzie niet tussen zussen mag komen, laat ze haar binnen. Maar als ze de reden van haar komst hoort, weet Sasha dat haar zus na al die jaren geen steek is veranderd. Anoek heeft haar nodig, maar niet op de manier waar Sasha zo op hoopte. Nee, als ze hoort wat Anoek van haar wil, is Sasha met stomheid geslagen. Anoek wil dat Sasha haar plaats inneemt en met haar vriend mee naar een belangrijke gala-avond gaat. Ze zijn immers een identieke tweeling, dus wat kan er nu fout gaan?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Dubbelspel gaat over de eeneiige tweeling Anoek en Sasha. Aan de buitenkant lijken ze hetzelfde, maar hun karakters zijn totaal verschillend. Anoek is heel zelfverzekerd en los en Sasha is onzeker en preuts. Ze kunnen niet heel goed met elkaar overweg, voornamelijk door afgunst van beide kanten en botsende karakters. Na elkaar vijf jaar niet gezien te hebben staat Anoek ineens bij Sasha op de stoep. Omdat Anoek voor werk een weekend naar New York moet, terwijl ze ook verplicht is Nick te vergezellen tijdens een belangrijk gala, vraagt ze Sasha de wisseltruc te doen die ze als kind al vaak met succes hebben gedaan. Zo kan Anoek haar promotie binnenslepen en tegelijk (al is het zogenaamd) aan de arm van Nick verschijnen. Sasha moet Anoek beloven dat ze zich niet als een preutse muts zal...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

REACTIES

 • carrie 6 jaar geleden

  Hoezo Wissels te snel en verwarrend?

  De 1e wissel, en dan niet eens tussen de twee zussen, komt pas als je al over de helft bent. Die verwarring heb ik absoluut niet gehad. En ook ben ik het niet eens met het feit dat er van beide kanten afgunst zou zijn, naar mijn idee is dat alleen bij Anoek het geval en probeert Sasha juist een betere relatie met haar zus te krijgen.

  Heel leuk vond ik de interactie tussen de twee hoofdpersonages (Sasha en Nick) maar dat is allemaal heel duidelijk aangegeven. Grappig om een verhaal ook eens vanuit het oogpunt van de mannelijke hoofdpersoon te lezen.

  Dubbelspel is wat mij betreft absoluut een heerlijke Chicklit met een leuke wending. Toen het tot me doordrong wat er aan de hand was, was ik verrast en viel alles op zijn plaats. Het verhaal leest als een trein, de humor is soms op het droge af en erg leuk. Absoluut niets geforceerd aan. De personages en omgeving zijn beeldend neergezet en ik vond Don en Raf, Sasha's beste vrienden, helemaal geweldig! Echt een aanrader voor wie van dit genre houdt .

 • Sacha 6 jaar geleden

  Ik vond het ook echt een geweldig boek! Ik vond het ook helemaal niet over the top of te krampachtig grappig: ik vond het juist gewoon met heel veel vaart en heerlijk droge humor geschreven. Ik heb het zelfs vijf sterretjes gegeven, omdat ik het een van de betere chicklits vind. Een zalig boek om te lezen, goed verhaal, heel goed neergezette personages: wat mij betreft echt een aanrader!

 • Trudy 6 jaar geleden

  Met de recensie van Dubbelspel ben ik het niet eens. Het boek is minstens 4 hartjes waard.(per ongeluk drukte ik verkeerd zodat er 1 hartje staat maar ik geef er 4,5 hartje voor) Volgens mij komt er in elke buitenlandse chicklit wat erotiek voor dus waarom moet dit in de recensie? Zo schokkend vond ik het niet. Het verhaal is met vaart geschreven en ik had zeker geen moeite met wie nou wie was of met wissels terwijl ik toch al 50+ ben!

  "Het is net alsof de auteur de lezer met iedere zin wil laten lachen' begrijp ik niet.

  Er staan vlotte dialogen in doorspekt met humor maar ik heb niet de indruk dat de schrijfster krampachtig iedereen wil laten lachen. Maar we leven in een vrij land, iedereen mag zijn/haar mening hebben. Ik vond het een geweldig boek en een aanrader voor iedereen die van heerlijke chicklits houdt want dat is het!

  Kan iemand van de redactie mijn hartjes aanvullen? Bedankt

Zoek in artikelen