Met haar had hij wel seks

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Iedere week beginnen honderdduizenden Nederlanders hun zaterdag met de liefdescolumn van Corine Koole in Volkskrant Magazine, een van de meest gelezen columns van Nederland. En iedere week schetst Corine Koole weer een ander, verrassend portret van een verliefde of een verloren liefde. Nuchter Nederland? Integendeel.

  Er is een man die iedere dag wacht op een vrouw die haar hond uitlaat. Een studente die maandenlang verliefd is op haar docent en in elk contact een liefdesverklaring probeert te vinden. Een wellustige man die valt voor een collega. Een moeder die geluk vindt bij haar elektrische tandenborstel en een vrouw die keer op keer haar hart verliest aan een foute man.

  In Met haar had hij wel seks laat Corine Koole zien dat Nederland zindert van verlangen en verborgen hartstocht en vol zit met affaires en vurige liefde. De verhalen zijn scherp en zeldzaam openhartig; ze bieden herkenning, brengen je op andere gedachten en geven je misschien zelfs troost. Met haar had hij wel seks is een prachtig, empathisch boek, geschreven door de vrouw die de afgelopen jaren als geen ander in staat is gebleken de liefde in al haar verschijningsvormen te verwoorden.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Vooruit, ik zal het maar meteen toegeven: voordat ik me aan deze bundel waagde, had ik nooit eerder een column van Corine Koole gelezen. De gedurfde titel en de tekst op de achterflap maakten mij daarentegen direct zo nieuwsgierig dat ik vol verwachting begon aan de bundel columns over de liefde. Wekelijks publiceert Corine Koole een column over de liefde, ze heeft vele Nederlanders geïnterviewd en aan hen voorgelegd hoe zij hierover denken. Speciale, ontroerende en betekenisvolle gesprekken heeft zij op weten te tekenen tot heuse mini-verhaaltjes. Het idee klinkt me prachtig in de oren en ook bij het lezen van de eerste drie, vier columns werd ik gepakt door deze wijze van schrijven en vertellen. De vertelwijze is openhartig en vlot. Maar wanneer je meer van de columns achter elkaar...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

Zoek in artikelen