Delete

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mauro, Peter, Rafaël, Ezra en Mandy zitten in 4b op het Dante College. Ze hebben nauwelijks contact met elkaar, behalve dan dat ze in dezelfde klas zitten. Dat verandert wanneer ze een nieuwe lerares Nederlands krijgen. Julia de Vries is hip en jong, en lijkt het goed te kunnen vinden met haar leerlingen. Ze is actief op social media en maakt makkelijk contact. Maar dan gebeurt er iets waardoor ze partij kiest tegen Mauro. Hij zint op wraak, en de duistere en teruggetrokken Peter lijkt hierin een sleutelrol te kunnen spelen. De levens van de vijf jongeren in 4b raken door het incident langzaam maar zeker met elkaar verstrengeld. Wat begint als een spel, wordt algauw een doodserieuze strijd die in het geheim wordt gevoerd…

ONZE RECENSIE

onze waardering

Sociale media: allemaal heel leuk, maar wat als er misbruik wordt gemaakt van de informatie die jij met de buitenwereld deelt? Het overkomt de jonge docente, Julia. Julia de Vries is sympathiek, meelevend en gedraagt zich als de docente, die iedereen wel voor de klas wil zien staan. Ze maakt met de leerlingen een praatje, roddelt gezellig met hen mee en ziet er bovendien niet slecht uit. Kortom: Julia heeft het allemaal. Maar dan gaat het mis. Op een schoolreisje naar de Ardennen moet Mandy, een leerling uit de klas van Julia, met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht waar blijkt dat haar lichaam vol alcohol en drugs zit. Na de preek van haar ouders krijgt ze ook nog eens met de woedende Mauro te maken, de jongen die haar de drugs gaf. Hij verdenkt haar ervan hem verklikt te hebben bij...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

REACTIES

 • Mieke Schepens 6 jaar geleden

  Een heerlijk boek is dit !

 • hettyvbergen 6 jaar geleden

  ‘Delete’ is het debuut van Juultje van den Nieuwenhof. zij won met deze YA-thriller de Crimezone YA-thrillerschrijfwedstrijd.

  Julia de Vries, docente Nederlands, begint vol enthousiasme aan haar nieuwe baan op het Dante College. Zij weet al snel de leerlingen van klas 4b voor zich te winnen door haar leuke en spontane manier van omgang met hen. Al snel is ze erg populair en heeft een leuk contact met de leerlingen, weet hun vertrouwen te winnen op school en ook daarbuiten via de social media. Dit veranderd als Julia na een heftig incident tijdens een schoolreisje, een van de leerlingen aangeeft bij het hoofd van de school. De moeder van deze leerling wordt ingelicht en de leerling geschorst. Dit wordt niet gepikt door de leerlingen van 4b en een groepje van 5 klasgenoten zint op wraak.

  Het verhaal wordt verteld vanuit deze 5 personen en komen om de beurt aan het woord in de verschillende hoofdstukken zodat ieders aandeel en kijk op het gebeuren belicht wordt. Hierdoor leren we deze 5 leerlingen ook beter kennen, en herkennen in ieder van hen een eigentijdse puber met eigentijdse karakters, onzekerheden en problemen. Langzaam maar zeker wordt het leven van Julia geruïneerd.

  Delete is een ijzersterke, knap in elkaar gezette thriller, die je vanaf het begin te pakken heeft. Heel herkenbaar en daardoor ook zeer huiveringwekkend, het zou zo maar kunnen gebeuren. Het boek in een keer uitgelezen, ik kijk nu al uit naar het volgende boek van deze Nederlandse auteur. Het boek is voor jongeren geschreven maar voor volwassenen ook zeker een aanrader.

 • Hilma 6 jaar geleden

  Mijn favoriete young adult serie is Hush Hush van Becca Fitzpatrick. Ik hoop dat de acteurs in de filmversies goed worden gekozen.

 • miranda 6 jaar geleden

  mijn favo young-adult tot nu toe is toch echt de edelsteentrilogie van K.Gier.

  Zo lekker vlot en humorvol geschreven!

Zoek in artikelen