Breek me

 • Auteur:

  Tahereh Mafi
 • Verschenen:

  20 februari 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789020679618
  Uitgever Blossom Books
  448 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Unravel me
 • Uitgever:

  Blossom Books
 • Genre:

  Fantasy
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (49 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hij zal mij vinden Ik vind hem eerst

  Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

  In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Na eeuwen van vervuiling is de wereld nog maar nauwelijks bewoonbaar. Het Herstel heeft de macht gegrepen met de belofte dat alles beter wordt, maar het tegendeel is waar. De meeste mensen leven in armoede. En een aantal heeft vreemde gaven ontwikkeld. Juliette vervloekt de hare: haar aanraking is dodelijk. Ze kan niemand aanraken, behalve haar vriendje Adam... en haar aartsvijand Warner, een belangrijke leider binnen Het Herstel.   In dit vervolg op het eerder verschenen Vrees me, zijn Juliette en Adam aangekomen in Omega Point, de geheime locatie van het verzet tegen Het Herstel. De mensen die hier wonen, hebben bijna allemaal een bijzondere gave. Niemand heeft echter zo’n krachtige gave als Juliette. Ze ontdekt dat ze niet alleen een dodelijke aanraking heeft; ze...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De beste Young Adult sprookjes

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • Joanne Harris over derde deel Chocolat-trilogie

REACTIES

 • Remmelt 6 jaar geleden

  Ik vind dit boek zeker 5 sterren waard en als je van De Hongerspelen en Matched (wat ik persoonlijker nog slechter van dan deze trilogie) moet je dit boek zeker wél oppakken. Het eerste deel is een prachtig boek over de innerlijke strijd van de mens en hoe zij om moet gaan in extreme situaties, zoals hoofdpersoon Juliette. Ze is gestoord, vreselijk eenzaam en vertrouwt bijna niemand meer. Tahereh Mafi heeft een prachtige kijk gegeven op het dystopische aspect zoals we die nog niet eerder hadden gezien: door de ogen van iets wat niet meer goed kan nadenken en alles ziet op haar eigen échte manier, dat niet gevormd wordt door andermans mening.

  In dit tweede deel gaat het verder, en jullie 2 hartjes is een diepe belediging. In de eerste 200 pagina's die jullie zo ongeveer als sloom samenvatten, is er juist heel veel ruimte gegeven aan Juliettes gedachtegang die nu ein-de-lijk alles eens kan overdenken. Ze ziet Adam amper, de jongen die haar redde en haar enige vleugje hoop vormde in de wereld, en ook de mensen kijken haar laatdunkend aan. Ze is een monster met haar dodelijke aanraking, een vreemdeling. Mensen zeuren aan haar hoofd dat ze socialer moet worden en vergeten dat ze 264 dagen (en een heel leven daarvoor) eenzaam is geweest, verstoten en uitgekotst.

  Nee, het begin is prachtig en vertelt hoe Juliette reageert op de nieuwe indrukken en situaties en hoe ze langzaamaan steeds meer gaat betekenen in een verzet die er niet voor terugdeinst om aangepakt te worden, wat uiteindelijk uitmondt in een zowel spannend als geniaal plot. Tahereh Mafi heeft met Breek me zéker meer dan 2 hartjes afgeleverd en ik kan me absoluut niet in jullie mening vormen.

 • Hugh Mee 6 jaar geleden

  Ik vind 'm 4.5 hartjes (mag dat? :P) waard. Het klopt, in het begin is Juliette erg teruggetrokken, maar dat snap ik wel.

  Kenji is ook zó gewelduuuuuuug! Het enige minpuntje was de driehoeksverhouding, nja aan de andere kant, ik begrijp wel waarom ze dit heeft gedaan.

  Het boek is helemaal niet 'saai' en zó langzaam komt het niet op gang. Ik bedoel, denk eens aan Fallen van Lauren Kate, dat boek vond ik niet zo slecht, maar kwam wel héél langzaam op gang.

  Ennuh, Juliette is een sterk persoon, ze wil gewoon niet de mensen waar ze van houdt, verwonden.

 • Kiara 6 jaar geleden

  Ik vind de Touching Julliete -serie compleet geweldig!

  Ik vind dat die 5 sterren waard is en niet zo maar 2.

  Je kunt niet een heel boek vol met spanning hebben soms moeten er minder spannende momenten hebben of anders word je gauw moe van het boek.

  De schrijfstijl van Taheri Mafi is betoverd en geweldig.

  Beeldspraak en metaforen maakt het boek weer anders dan vele andere boeken en dat maakt het bijzonder. Ik ben fan van De hongerspelen en Matched en toch vind ik deze serie er ook heel erg goed bij passen!

 • Emine Acer 6 jaar geleden

  Van mij heeft dit boek ook 5 sterren gekregen! Tahereh schrijfstijl vidn ik onwijs uniek, en het verhaal sleept me telkens mee! De pijn, verwarring en liefde ik voelde alles en dát maakt het een van de leukste boeken die ik tot nu toe heb gelezen.

  Al moet ik wel toegeven dat de actie wat later begint met dit boek, alleen gebeurt dat in zoveel boeken.. De spanning moet heel erg oplopen voor er van alles uitbarst en misgaat!

 • MaudReviews 6 jaar geleden

  Ook van mij krijgt het boek 5 sterren, vond het super en snap ook helemaal waarom Juliette zo doet. Al zie ik haar liever met haar rug recht actie ondernemen dit blijft een van mijn favoriete series ooit!

 • Teddy 6 jaar geleden

  Ik vond het naar mijn mening 5 sterren waard hoor! Het was romantisch spannend en soms best zielig. Het is nog steeds mijn lievelingsserie zeker weten!!!

Zoek in artikelen