The Lunar Chronicles 1 - Cinder

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje… Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

Onze recensies

 • onze waardering

  Marissa Meyer heeft een fantastische beeldende en pakkende schrijfstijl. In een oogwenk schetst ze de sfeer en zie je de situatie gewoon voor je. De personen en hun emoties weet ze helder en duidelijk weer te geven, waardoor je een connectie gaat voelen met de personen.

  Lees verder
 • onze waardering

  ‘Dit is niet het sprookje zoals je het kent.’ Alle onderdelen van het originele sprookje komen min of meer naar voren en ik vind dat wel iets hebben. Ondanks het feit dat er zoveel bekende dingen in voorkomen, is het toch heel origineel.

  Lees verder

Zoek in artikelen