De toneelclub

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elin zoekt na een verbroken traumatische relatie haar heil in een nieuwe stad en een nieuwe baan. Ze wil helemaal opnieuw beginnen en haar verleden achter zich laten. Vooral Daniel, haar charmante maar ook gewelddadige ex, wil ze vergeten.

  Het lijkt haar aardig te lukken: haar baan is uitdagend, en ze besluit haar oude liefde voor toneel nieuw leven in te blazen door zich bij een toneelgezelschap aan te sluiten. Als ze op de toneelclub echter een oude bekende tegenkomt, wordt ze geconfronteerd met gebeurtenissen uit haar verleden die ze liever zou vergeten… Waarom voelt ze zich toch altijd een slachtoffer?

  Elin komt voor een drastische keuze te staan: als ze niet weer het slachtoffer wil worden, zal ze het heft in eigen handen moeten nemen. Ze stelt een actielijst op met opdrachten die niets en niemand ontzien. Een confrontatie met haar ex in de psychiatrische inrichting waar hij verblijft, is hiervoor onontkoombaar. Lukt het haar deze opdrachten uit te voeren en voor eens en voor altijd af te rekenen met haar verleden?

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Elin heeft een heftige relatie achter de rug met haar gewelddadige ex, Daniel. Na deze traumatische gebeurtenis wil ze het verleden achter zich laten en helemaal opnieuw beginnen. Ze verhuist naar een nieuwe stad en krijgt een nieuwe baan. Ze brengt haar oude passie weer tot leven, door zich aan te sluiten bij een toneelclub. Tot haar verbazing ontmoet ze daar Sirpa, een vroegere klasgenoot, die haar veel heeft gepest. De spanning tussen de twee lijkt na al die jaren nog steeds niet weg te zijn. Wanneer Sirpa de hoofdrol in het toneelstuk van Elin ontneemt en haar erop aanspreekt dat ze altijd al een makkelijk slachtoffer was geweest, heeft Elin er genoeg van. Ze stelt een lijstje op met doelen, waarbij ze voor eens en altijd wil afrekenen met haar verleden en ze zelf de touwtjes in handen...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Vijftig tinten vrij

 • Interview met de hechte cast van Spijt!

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Recensie: Kil

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen