Muren van glas 1: De ontmoeting

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (33 stemmen)
 • Omschrijving:

  Daniel Holland is een jonge succesvolle ondernemer en beroemd ontwerper. Nadine de Jong runt samen met vrienden een goed lopend cateringbedrijf in Brabant. Als zij elkaar bij toeval ontmoeten, springt de vonk over. De dominante Daniel sleept Nadine mee in zijn wereld van glitter, glamour en zinderende erotische fantasieën. Ze volgt hem naar luxehotels en sterrenrestaurants en vergezelt hem op de rode loper. Overweldigd door Daniels charme en extravagante levensstijl verliest Nadine geleidelijk de grip op haar leven. Daniel zegt dat hij om haar geeft, maar blijft moeilijk te doorgronden en geeft bovendien weinig prijs van zijn verleden. Gaandeweg begint bij de hopeloos verliefde Nadine de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Wanneer Nadine de Jong de jonge, succesvolle ondernemer en beroemd ontwerper Daniel Holland per toeval ontmoet, springt de vonk over. De dominante Daniel speelt Nadine mee in zijn wereld van glitter, glamour én erotische fantasieën. Rode lopers, luxe hotels en sterrenrestaurants; het komt allemaal voorbij. Nadine is overweldigd door de charme en extravagante levensstijl van Daniel en langzaam maar zeker verliest ze de grip op haar eigen leven. Daniel zegt dat hij echt om haar geeft, maar is dat wel zo? Wat weet ze eigenlijk over hem? Langzaam begint de hopeloos verliefde Nadine zich af te vragen of het wel écht liefde is, of alleen maar lust?Muren van glas wordt aangekondigd als “het Nederlandse antwoord op Vijftig tinten grijs’’. Hoewel ik zo’n...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Vijftig tinten vrij

 • Boeken top-5: een tikkeltje stout

 • Verfilming Vijftig tinten grijs

 • Vijftig tinten Grijs: casting van 5 potentiële acteurs

REACTIES

 • Sabien 4 jaar geleden

  Leest heerlijk weg! Een aanrader. Deel 2 er achter aan gelezen en nu is het wachten op deel 3.

 • knupke 6 jaar geleden

  In het tweede deel twijfelt Nadine heel erg aan haar relatie met Daniel. Tijdens een skivakantie komt ze meer te weten over de privé bezig- /omstandig-heden van Daniel. Hierdoor twijfelt ze aan hun relatie of ze het leven met hem aankan en besluit ze een timeout van een maand te nemen. Haar gedachten zijn echter 24 uur per dag bij Daniel. Door een onverwacht gebeuren zien ze elkaar na drie weken weer. Hij neemt haar mee naar Spanje en probeert haar te overtuigen. Door de idyllische omgeving beleven ze verhitte avonturen.

  Hopelijk blijft het niet bij deze twee delen. Het leest makkelijk weg en je krijgt een kijkje in de wereld van glitter en glamour. Hoe je met geld alles kunt krijgen behalve ware liefde. De achtbaan aan emotie van Nadine word goed beschreven, je voelt als lezer haar twijfel, ongeloof, geluk en opwinding.

  Ik vind 'muren van glas' mooier dan '50 tinten grijs' dit omdat ik de sm-scene's (uit 50 tinten) TE vond.

 • knupke 6 jaar geleden

  Je maakt in dit boek kennis met Nadine. Een zelfstandige meid, uit Brabant, die samen met haar twee beste vrienden een catering bedrijf heeft. Als ze op een dag voor een klus naar Amsterdam moet, maakt ze kennis met Daniel. DE Daniel Holland van Holland design.

  De knappe, rijke, wereldse, begeerlijke man valt voor de naïeve, dorpse meid.

  Hij neemt haar mee naar sterrenrestaurants, premières en andere dure gelegenheden. waar ze zich, wonder boven wonder, aardig doorheen weet te slaan. De schrijfster verwoord de gevoelens van Nadine zo dat het bijna tastbaar wordt.

  Je gaat als lezer mee in de achtbaan van emoties van Nadine. Het ongeloof (dat zo iemand voor haar kan vallen), de opwinding (sex zoals ze het nog nooit beleeft heeft), de onzekerheid (waarom hoort ze niks van hem) en uiteindelijk de boosheid (ze kan niet elke keer heel haar plannen voor hem omgooien).

  Mooi vlot geschreven en mocht t bij dit deel blijven, dan zou ik heel teleurgesteld zijn. Ik zou met te veel vragen blijven zitten. Maar ik weet dat er een tweede deel is en kan dan ook niet wachten met verder lezen. Hoe zal Daniel reageren als er iemand een keer nee zegt tegen hem?

 • MrsPors 6 jaar geleden

  Hooked

Zoek in artikelen