De verwanten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hoe de Eerste Wereldoorlog voor een meisje uit de 21e eeuw wel héél dichtbij komt

  Luka, bijna achttien, mooi en eigenwijs, brengt de zomer door bij haar tante. Ze heeft even genoeg van haar ouders, voor wie alles draait om geld en uiterlijke schijn. Maar haar rust wordt verstoord door William die haar op doortocht naar België komt bezoeken. William, de Engelse jongen op wie ze vorig jaar verliefd werd, maar die haar verraadde.

  Toch blijft iets in William haar aantrekken. En als Luka hoort dat hij naar Ieper gaat om onderzoek te doen naar de gasaanvallen in de Eerste Wereldoorlog, overvalt haar een onweerstaanbare drang om met hem mee te gaan. Wanneer haar tante haar dan ook nog een doosje brieven meegeeft die een soldaat aan het front in Ieper in 1914 aan zijn verloofde schreef, raken de ontwikkelingen in een stroomversnelling.

  Luka blijkt meer te weten over deze soldaat dan ze kán weten. En dan is er die jongen met het rode haar die haar overal lijkt te volgen - en die al vijftien jaar niet ouder is geworden.

  In Ieper ontdekken Luka en William dingen over zichzelf en elkaar die hun leven voorgoed zullen veranderen.

 • Extra Informatie:

  - Leeftijd: 12+

Toegevoegd door:

Onze recensie

 • onze waardering

  De verwanten is niet alleen YA-boek met een groot aantal pagina’s, maar omvat ook nog eens meer dan één genre. Het is een romantisch, spiritueel verhaal met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog dat tevens thrillerelementen bevat...

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Witte gaten

Zoek in artikelen