The curious eater

  • Auteur:

    Sofie Delauw
  • Verschenen:

    30 juni 2014
  • Uitgave:

    ISBN 9789401414692
    Uitgever Lannoo
    208 pagina's
  • Oorspronkelijke titel:

    de geheimen van de Toscaanse keuken
  • Uitgever:

    Lannoo
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Toscane voor foodies
    Fotografe Sofie Delauw en schrijver Toni De Coninck doorkruisten Toscane om er de van smaak doordrongen gastronomie beter te leren kennen. De Toscaanse keuken vindt zijn oorsprong in wat men in Italië de cucina povera noemt, letterlijk: de armenkeuken. Maar arm of armtierig is het culinaire erfgoed allerminst. Men kookt er met wat de natuur aanlevert. Wat vandaag niet wordt opgegeten, komt ’s anderdaags onder een andere vorm op tafel. Brood, olijfolie, vlees (ja, ook de ingewanden!), wijn en overvloedig veel groenten. De Florentijnen zijn trouwens ook niet vies van een portie zoets. Je kunt dit boek als een lekkere reisgids gebruiken. Alle adressen werden veelvuldig getest en goedgekeurd. Maar bovenal is het een ode aan het harde werk van hele generaties, aan de bijna hartverscheurende liefde voor het product. In tekst, en in de wonderlijke, sfeervolle beelden.

Toegevoegd door:

Onze recensie

  • onze waardering

    Ben je een liefhebber van de Toscaanse keuken en kun je niet wachten om een kijkje te nemen achter de schermen van de beste restaurantjes? In The Curious Eater neemt fotograaf en auteur Sofie Delauw ons mee naar Toscane...

    Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Recept: zelf macarons maken

  • Het boek van Soof

  • De makkelijke maaltijd

  • Beantwoord de vraag en win Olijven met oregano!!

Zoek in artikelen