De prins en de lijfwacht

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. 
   
  Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

De prins en de lijfwacht is een boek dat bestaat uit twee delen. In het eerste deel volg je Maxon voordat de Selectie begon (#0.5) en in het tweede deel volg je het leven van Aspen binnen de paleismuren (#2.5). Voordat de Selectie begon, was er een ander meisje in het leven van Maxon. Je leert dit meisje kennen en hoe Maxon omgaat met zijn gevoelens voor haar. Daarnaast zie je hoe hij zich voorbereid op de Selectie en wat er allemaal in hem omgaat. Je leest ook scènes tussen Maxon en America, maar nu vanuit het oogpunt van Maxon en dat is ook erg interessant om te lezen. Daarnaast lees je over Aspen terwijl hij lijfwacht is in het paleis waar America verblijft tijdens de Selectie. Je leest wat hij allemaal doet als wacht in het paleis en hoe de lijfwachten onderling met elkaar en...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De beste Young Adult sprookjes

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • Gezocht: recensenten

 • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen