Met andere woorden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Al vanaf haar debuutbundel 'Een tijdelijk ongemak' schrijft Jhumpa Lahiri over het lot van de vreemdeling. Haar onvergetelijke verhalen en familiekronieken gaan over de cultuurshock die Indiase immigranten in Amerika ondergaan, en over hun kronkelpad naar assimilatie in een nieuw land.
   
  Nu doet Lahiri moedig en openhartig verslag van haar eigen ervaringen. Twintig jaar geleden werd ze verliefd op Italië en het Italiaans. Door de jaren heen heeft ze zich de taal eigen gemaakt. Met Met andere woorden treedt ze in de voetsporen van Nabokov, Beckett en Conrad en schrijft ze voor het eerst in deze aangeleerde taal. Het is Lahiri's meest persoonlijke boek tot nu toe, het verhaal van een obsessie, een onderdompeling in een nieuwe cultuur, en van een wedergeboorte als schrijfster. Herkenbaar voor iedereen die zich ooit vreemdeling voelde.

Onze recensie

 • onze waardering

  Het is natuurlijk de ultieme uitdaging voor iemand die haar brood verdient met taal: het schrijven van een boek in een aangeleerde, vreemde taal. Lahiri neemt ons mee in haar liefde voor het Italiaanse woord en geschrift, maar vooral ook de zoektocht van een schrijfster die het ineens moet doen zonder het Engels.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Waar ik nu ben - Jhumpa Lahiri

Zoek in artikelen