Ik ben bij je

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Als hij oorlog was en ik vrede? Wat waren we dan samen?
   
  Mijn naam is Sia Heeregrave. Op maandag 6 oktober 2003, enkele weken na mijn zestiende verjaardag, werd ik vermoord. Nadat mijn hart was gestopt met kloppen, sloot ik al mijn gedachten af en wachtte. 
   
  Sia Heeregrave leert haar moordenaar kennen in de tweede. Op een dag komt hij als nieuwe leerling de klas binnen. Zijn naam is Darko Krezla en hij is afkomstig uit Bosnië. Samen met zijn vader is hij vanwege de Balkanoorlog naar Nederland gevlucht. Sia is meteen gefascineerd door de jongen met de ondoorgrondelijke, duistere blik in zijn ogen. Wat gaat er om in zijn hoofd? Wat heeft hij meegemaakt? Steen voor steen breekt ze de muur af die hij om zich heen heeft gebouwd. Aarzelend vertelt hij haar de eerste, gruwelijke oorlogsverhalen ... later volgen er veel meer.
   
  Een meeslepende en mysterieuze Young Adult over een onmogelijke liefde tussen oorlog en vrede. 

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Op maandag 6 oktober 2003 wordt de 16-jarige Sia Heeregrave vermoord. Na haar dood kijkt ze terug op de laatste jaren van haar leven, vanaf het moment dat ze haar moordenaar leerde kennen. Haar moordenaar heet Darko Krezla en is een stille en ongrijpbare Bosnische jongen die in de tweede bij haar in de klas kwam. Hij is met zijn vader gevlucht voor de oorlog die in Bosnië woedde. Ondanks de waarschuwingen van haar vriendin Paulien raakt Sia gefascineerd door de blonde jongen en trekt ze steeds meer naar hem toe. Langzaam begint Darko te vertellen over de gruwelijke dingen die hij heeft meegemaakt, eerst één verhaal, later volgen er meerdere. Al snel raakt Sia verstrikt in Darko's wereld vol oorlog.   Nadat ik Ik ben bij je dichtsloeg, heb ik nog...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De beste Young Adult sprookjes

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • Young Adult top-5: september

 • Young Adult top-5: juli

Zoek in artikelen