Anno Domini 30

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tien jaar heeft Ted Dekker eraan gewerkt: zijn meesterwerk 'Anno Domini 30'.

  Wanneer vijanden onverwachts aanvallen, krijgt Maviah, de bastaarddochter van een van de meest machtige bedoeïensjeiks in Arabië, de opdracht koning Herodes om hulp te vragen. Maviah ontsnapt met de hulp van twee van haar vaders soldaten - Saba, die meer met zijn zwaard spreekt dan met zijn stem, en Juda, een Jood die de sterren leest. Een reis vol gevaren begint, maar als het hen al zal lukken om de uitgestrekte en dodelijke zandvlakten te overleven, wacht hen een brute wereld waarin ze onderworpen zijn aan wrede koningen en keizers.

  Maar dan ontmoet Maviah een man van een heel ander kaliber - een raadselachtige leraar die spreekt over een koninkrijk dat uiteindelijk zal triomferen en het zal winnen van welk koninkrijk dan ook. Zijn naam is Jeshua en Zijn woorden zetten alles wat Maviah ooit geleerd heeft op zijn kop. Maar ondanks dat het volgen van Hem een risicovolle onderneming is, is het misschien wel de enige kans voor Maviah om zichzelf en allen die haar dierbaar zijn te redden.

  Ted Dekker, de koning van de christelijke thriller, is bekend van onder andere De Cirkel-serie: 'Zwart', 'Rood', 'Wit' en 'Groen'. In deze eerste Bijbels-historische roman van zijn hand betreed je als lezer samen met Maviah de wereld waarin Jezus leefde en beleef je met haar mee hoe revolutionair Jezus' woorden zijn geweest: een draai van 180 graden.

Onze recensie

 • onze waardering

  Liefhebbers van geschiedenis, de oudheid en de verhalen van Jezus zullen genieten van dit boek dat meevoert naar het leven tweeduizend jaar geleden. Ted Dekker schetst een duidelijk beeld van de roerige tijden in de periode van het leven van Jezus, die veroorzaakt werden door de overheersing van de Romeinen, maar ook door de verhalen van Jezus, die voor die tijd tegendraads waren, wat voor verdeeldheid onder de Joden zorgde.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Kick-off: Leesclub leest De verloren dochter

 • Fase 2 van de leesclub met The Cage

 • Zuiver

Zoek in artikelen