Kaneel & Kardemom

  • Auteur:

    Anne Shooter
  • Verschenen:

    11 september 2015
  • Uitgave:

    ISBN 9789461431349
    Uitgever Good Cook
    256 pagina's
  • Ondertitel:

    Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv
  • Uitgever:

    Good Cook
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kaneel & Kardemom is een weerspiegeling van de Joodse bakcultuur: van familierecepten waarmee Anne Shooter in Groot-Brittannië is opgegroeid, Midden-Oosterse bakrecepten van haar Israëlische schoonfamilie en een keur aan verzamelde bakgerechten. Recepten uit de westerse wereld tot en met verrukkelijke gerechten die zijn oorsprong in het Midden-Oosten hebben.
     
    Van tahin-honingkoekjes, Joods-Italiaanse pompoentaart, het Duitse Mandelbrot (amandelbrood) met pistache en cranberry's tot cheesecake uit Jeruzalem. Galle, bagels, pretzels, mazzes, laffabrood, kaneelballetjes en oranjebloesemkoekjes. Van traditionele receptuur tot en met moderne gerechten uit de bakkerijen van Tel Aviv; van zoete zaligheden tot en met hartige gerechten.
     
    Kaneel & Kardemom biedt bovendien historische achtergrondinformatie over de herkomst van de ge- rechten en geeft goede uitleg hoe je zuivelproducten kunt vervangen voor diegenen die de spijswetten naleven. Daarnaast is er een hoofdstuk geweid aan de bakgerechten die tijdens Pesach worden genuttigd; de periode waarin niets gegeten wordt wat gerezen is.

Onze recensie

  • onze waardering

    De uitstraling van het boek ziet er net zo perfect uit als de recepten die erin staan. Het boek staat vol Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv waarbij je letterlijk gaat watertanden.

    Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Top 10 BBQ boeken

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Gezocht: recensenten

  • Chicklit top-5: juni

  • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen