Cantina Mexicana

  • Auteur:

    Paul Wilson
  • Verschenen:

    2 november 2015
  • Uitgave:

    ISBN 9789461431356
    Uitgever Good Cook
    320 pagina's
  • Ondertitel:

    de rijkdom van de authentieke Mexicaanse keuken
  • Uitgever:

    Good Cook
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Elke dag plukken we letterlijk en figuurlijk de vruchten van de rijke Mexicaanse keuken: tomaten, aardappelen, pepers, bonen, avocado's, maïs, chocolade, vanille, granen en nog veel meer. De Mexicaanse eetcultuur is rijk, divers en uniek in Latijns-Amerika.

    In Cantina Mexicana word je meegenomen en ontdek je de echte keukens van Mexico: van de moles (sauzen) uit het zuidelijke Oaxaca, prachtige visschotels van de schiereilanden Baja en Yucatán, streetfood uit Mexico City tot de eeuwenoude eetcultuur van de Maya's.

    Kijk verder dan de burrito en geniet van zwarte mole op basis van bonen en chocolade of rode mole met tomaat en pepers in de hoofdrol. Maak zelf tortilla's en empanadas met de aangereikte salsa's en recepturen. Eet gegrilde inktvis uit Baja, rund gestoofd in cerveza en rode mole, prachtige salades op basis van bonen, granen en groenten tot taarten op basis van chocolade en pepers.

    Bovendien geeft Cantina Mexicana goede uitleg over typische Mexicaanse producten en de verkrijgbaarheid daarvan.

Onze recensie

  • onze waardering

    Wanneer je het boek doorbladerd zie je al meteen dat het om de oeroude Mexicaanse keuken gaat. Ingrediënten die je voorheen nooit kocht in de winkel of zelfs niet kende, worden nu rijkelijk gebruikt in diverse gerechten...

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Ik reis de wereld rond - Henrietta Drane

  • Fase 2 van de Leesclub met Voor eeuwig en altijd

  • Chicklit.nl top 6: juli 2015

Zoek in artikelen