Quarantaine

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Plastisch chirurg Tomas Augustus zit gevangen in zijn huwelijk als hij tot zijn eigen verbazing verliefd wordt op de veel jongere Maria. Voor het eerst begint hij te twijfelen aan de leugen die hij leeft, maar net nu Tomas kans ziet op een nieuw begin wordt het land lamgelegd door een dodelijke en uiterst besmettelijke ziekte. Tomas is een van de weinige overlevenden. Verscholen in zijn huis vertelt hij het verhaal van een man die een leven lang niet werd geraakt, en toen plotseling wel.
  Quarantaine is het beangstigende verhaal van een heel land op slot en van een cynicus die laat, misschien wel te laat, leert wat het betekent mens te zijn.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Raak me aan! Soms overkomt het je: je leest een boek dat zo goed is geschreven dat je nog dagenlang nagloeit. Overdonderd door de tekst, de inhoud, de stijl. Zachtjes herhaal je voor jezelf de inhoud, proef je de woorden nog eens, overdenk je de boodschap: het laat je niet los. Quarantaine van Wytske Versteeg is zo'n boek. Wat een feest om te lezen! Tomas Augustus is een van de weinige overlevenden van een besmettelijke, dodelijke ziekte, die opgerukt is naar de rijke wereld. Zolang de ziekte zich tot Afrika beperkt had, landen die altijd al problemen hadden, was het niet de moeite waard er geld aan te besteden. De investering zou nooit worden terugverdiend. Nu is het te laat en weet niemand wat ertegen te doen valt. Ziehier een politieke boodschap, mooi verpakt en nuchter...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Boy

 • Column: Karma vergeet niet

 • Recensie: Grime

Zoek in artikelen