Het groene pad

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Wanneer haar oudste zoon Dan aankondigt priester te willen worden, sluit Rosaleen Madigan zich op in haar kamer. In de jaren die volgen verlaten haar vier kinderen een voor een het ouderlijk huis. Dan vertrekt naar New York, waar hij voor zijn homoseksualiteit uitkomt en geconfronteerd wordt met de gevolgen van aids; dochter Constance gaat naar Limerick en trouwt een man die door haar moeder te min wordt bevonden; de altruïstische Emmet vertrekt naar Afrika als ontwikkelingswerker; en de charismatische, maar alcoholistische jongste dochter Hanna droomt van een carrière als actrice in Dublin, maar verzandt in het moederschap. 
  Wanneer de kinderen zich jaren later tijdens de kerstdagen herenigen en te horen krijgen dat Rosaleen het huis wil verkopen, wordt ieder van hen geconfronteerd met de beladen relatie tot hun moeder en tot elkaar, en met het gemis van hun jaren geleden overleden vader. 
   

Toegevoegd door:

Onze recensies

 • onze waardering

  Hierdoor leer je de personages nergens echt kennen. Het groene pad is geen chicklitroman maar een indringende roman over een bijzondere Ierse familie.

  Lees verder
 • onze waardering

  Het Groene Pad is geen feelgood-roman. Wat het wel is, is een goed en vlot geschreven verhaal over een familie die niet perfect is, maar ondanks alle verschillen toch een geheel vormt. Een verhaal over mensen en menselijkheid, over familie en relaties. Een verhaal om op een grauwe, regenachtige dag mee op de bank te kruipen en uit te lezen.

  Lees verder

Zoek in artikelen