Een dame in Parijs

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Parijs, 1940. De jonge Solange laat een laatste blik door haar grootmoeders appartement gaan. De schilderijen van gerenommeerde kunstenaars, Chinees porseleinen vazen. Ze herinneren aan een verleden vol luxe, mysterie, liefde en verlies. Solange denkt aan de belofte die ze haar oma deed: ze zal ze verbergen.

    Met pijn in haar hart denkt ze terug aan de afgelopen jaren. Hoe ze haar onbekende grootmoeder leerde kennen, Marthe de Florian, een elegante dame, mysterieus en eigenzinnig. Haar diepblauwe ogen, waarin Solange zichzelf herkende. De urenlange gesprekken, waarbij ze meegevoerd werd naar het Parijs van de belle époque. Als courtisane van de adellijke Charles leefde Marthe een bewogen en onafhankelijk bestaan.

    Geleidelijk leert Solange ook steeds meer over haar eigen verleden. En ze ontmoet - net als haar grootmoeder destijds - de liefde van haar leven: de Joodse boekhandelaar Alex. Maar nu de situatie in Parijs steeds benauwder wordt lijkt haar toekomst allesbehalve rooskleurig. Zal hun prille liefde de Duitse bezetting overleven?

Onze recensie

  • onze waardering

    Het verhaal is indringend geschreven, waardoor je meeleeft met de personages. Ze zijn goed uitgewerkt en daardoor wordt het verhaal erg geloofwaardig. Dat is ook het belangrijkste bij een roman. Als je maar één wordt met de personages, voelt wat zij voelen en denkt wat zij denken, maakt de rest niet meer zo uit. De herkenbare thema’s en een voorspelbare verhaallijn, doen er eigenlijk niet toe.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: De celliste van Portofino {afgelopen}

  • De Chicklit.nl Leesclub over De celliste van Portofino

Zoek in artikelen