Zout van de zee

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zout van de zee van Ruta Sepetys, bekend van Schaduwliefde, is een spannend en avontuurlijk op feiten berustend verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

    Zout van de zee gaat over drie moedige jongeren aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, die met duizenden andere vluchtelingen op zoek zijn naar de vrijheid. Ze ontmoeten elkaar op weg naar een voormalig cruiseschip dat hen in veiligheid moet brengen. Hoewel ze door de oorlog lijnrecht tegenover elkaar staan, moeten ze samenwerken om te overleven. Het wordt een race tegen de klok. Redden ze het om op tijd bij het schip te komen?

Toegevoegd door:

Onze recensie

  • onze waardering

    Net zoals voor haar debuutroman Schaduwliefde, heeft Ruta Sepetys uitvoerig onderzoek gedaan voor dit boek, interviews gehouden met overlevenden en heeft ze de weg gelopen die de drie personages afgaan als ze op weg zijn naar het schip. Al dit onderzoek zie je zeker terug in de kwaliteit van het boek, want het maakt de historische achtergrond heel overtuigend. Zout van de zee omschrijft op een mooie manier het leed en de tragiek rondom de scheepsramp. Een indrukwekkende historische roman.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Stilte heeft een eigen stem - Ruta Sepetys

Zoek in artikelen