Blow-up

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een enorme knal. Metaal op metaal. Een fiets die door de lucht gekatapulteerd wordt. Een lichaam schuift over het wegdek, botst tegen de vangrail en blijft roerloos in de grasberm liggen.

  Saskia, een jonge amateurfotografe, gelooft haar ogen niet wanneer ze rond middernacht getuige is van een afschuwelijk verkeersongeluk. Op het moment van de aanrijding zit ze met haar vriend Ruben in de uitkijkpost van een oude watertoren om beelden te schieten van een vos en haar welpjes. Maar wat ze door haar lens ziet is iets helemaal anders. Een donker silhouet, zwalpend en duidelijk onder invloed van drank, stapt uit de wagen. Klik. Totaal verbijsterd zoomt Saskia in op zijn gezicht. Klik. Haar ogen sperren zich open van herkenning. Haar blik glijdt naar zijn wagen. Klik. En dan scheurt hij ervandoor…

  Maud Gelderman en haar team staan voor een raadsel. Wie heeft het slachtoffer, een jonge studente uit Gent, voor dood achtergelaten? Wat heeft de dader nog meer te verbergen? Het bewijs bevindt zich op de geheugenkaart van een Canon. Maar waar blijft Saskia?

Onze recensie

 • onze waardering

  Met Blow-up heeft Aebi een aantrekkelijk, maar niet diepgaand verhaal neergezet. Wie op zoek is naar een lekkere misdaadroman, vindt in Blow-up zeker een goed verhaal. Wie op zoek is naar meer, wordt teleurgesteld. Het hoge tempo, de vele plottwists en het aantrekkelijke taalgebruik zorgen voor een mooi verhaal dat je in één ruk uitleest, maar veroorzaken ook een gemis: het spel met de taal, een écht realistisch verhaal en diepgang in de thematiek. 

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Ademnood

 • Recensie: Troebel water

Zoek in artikelen